Share

Home / Administratie / Bugetul Consiliului Judeţean Mureş, rectificat. Bani mai mulţi pentru oncologie, endocrinologie şi ortopedie!

Bugetul Consiliului Judeţean Mureş, rectificat. Bani mai mulţi pentru oncologie, endocrinologie şi ortopedie!

Consilierii judeţeni au aprobat vineri, 7 decembrie, într-o şedinţă extraordinară de lucru, rectificarea bugetului Judeţului Mureş.

Principalele modificări aduse bugetului vizează majorarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Clinic Judeţean Mureş cu suma de 2.193.000 de lei şi suplimentarea bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş cu suma de 4.756.000 de lei.

În ce constă rectificarea

Potrivit informaţiilor furnizate de Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, bugetul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost majorat ca urmare a încheierii de contracte noi pentru programe naţionale de sănătate cu Casa de Asigurări de Sănătate Mureş pentru oncologie, endocrinologie şi ortopedie, în sumă de 1.693.000 de lei, şi cu Direcţia de Sănătate publică Mureş în sumă de 500.000 de lei, pentru programe naţionale HIV-SIDA.

„La solicitarea ordonatorilor de credite din subordinea Consiliului Judeţean, în speţă Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, am procedat la rectificarea bugetului, în sensul în care respectivele instituţii urmează să primească sume importante de bani. Spitalul Clinic Judeţean Mureş va avea venituri suplimentare în sumă de 2.193.000 de lei, ca urmare a încheierii de contracte pentru programe naţionale de sănătate cu casa de Asigurări de Sănătate Mureş, în domeniul oncologic, endocrinologie şi ortopedie. Am aprobat, de asemenea, suma de 72.000 de lei care va fi redistribuită în bugetul Spitalului, pentru a fi folosită la reparaţii capitale în sistemul de preparare a apei calde şi menajere din cadrul Clinicii de Pneumologie. Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş suma aprobată este 4.756.000 de lei, pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap”, a declarat Alexandru Cîmpeanu.

Alex TOTH

Share

1 comentariu

  1. Consiliul Judetean isi face bine treaba.Problema este in administratia interna ale spitalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Theodora Benedek, pretendentă PNL la Primăria Târgu-Mureș: ”Proiectul meu va fi proiectul echipei liberale și al târgumureșenilor”

Trei liberali s-au înscris în competiția internă pentru desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la funcția …

Share
Share