Share

Home / Cultură / Piesa de teatru “Contract” jucată la Sighişoara

Piesa de teatru “Contract” jucată la Sighişoara

Municipiul Sighișoara și Teatrul de Artă Deva invită iubitorii de teatru marți, 11 decembrie 2018, ora 19.00, la Sala de Spectacole “Mihai Eminescu”, unde va avea loc piesa de teatru Contract (Ultima Dorinţă) de Cristina Cozma, în regia lui Mihai Panaitescu, asistent regie, Marian Stan, distributia, Ioana Craciunescu, Andreea Pascu, Roxana Olsanschi.

Intr-o lume supertehnologizată, într-un secol în care omenirea s-ar putea instala pe Marte, există încă o meserie arhaică, veche de mii de ani, care va dăinui fără să-și schimbe natura și tradiția: îngijirea bătrânilor la domiciliu.

În CONTRACT, bătrâna de aproape 90 de ani caută o tânără, pentru îngrijire. Face asta printr-un anunț la ziar și așteaptă. În urma anunțului se prezintă o tânără de 30 de ani, cu idei moderne despre viață și societate. Urmează între cele două personaje un dialog amuzant, intelectual, despre viață, societate, morală și speranță.” (Denis Dinulescu, scriitor)

“Piesa CONTRACT este o adâncă introspecție în realitatea cotidiană, în sufletul uman, în năzuințele și bucuriile noastre. Dialogul dintre cele două femei este, credem, unul desăvârșit, digerabil, îndrăzneț și agreabil, care va satisface gusturile spectatorilor indiferent de vârstă.” (Mihai Panaitescu , regizor)

Ioana Craciunescu – Actriță de teatru şi cinema, poetă, s-a născut la 13 noiembrie 1950, în București. În 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București și a devenit actriță a Teatrului Nottara. A publicat volumele: „Scrisori dintr-un câmp de maci”, Cartea Românească, București, 1979; „Duminica absentă”, Cartea Românească, București, 1980; „Supa de ceapă”, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1981; „Iarna clinică”, Cartea Românească, București, 1983; „Mașinăria cu aburi”, Editura Eminescu, București, 1984; „Creștet și gheare”, Cartea Românească, București, 1998; „Supa de ceapă / Soupe à l’oignon”, Editura Brumar, Timișoara, 2007; ”Mon General”, Editura Tracus Arte, București, ”Piața Chibrit”, Editura Charmides, Bistrița, 2017.

Intrarea se face pe bază de invitație.

Invitațiile sunt disponibile la tel. 0740993720 (dl. Banarescu Eduard).

Va așteptăm cu drag la teatru.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Sighişoara)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Toate mi se întâmplă numai mie” – un one-man show savuros, la Sala Mică

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu Mureș vă așteaptă la o nouă reprezentație a …

Share
Share