Mureșenii au reluat lupta pentru supremație Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Mureșenii au reluat lupta pentru supremație

În etapa a XII-a din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin, grupa valorică C, formația CSM Târgu-Mureș întâlnește marți, 11 decembrie, de la oara 18.00, pe teren propriu, Agronomia București. Este a treia etapă din retur, etapă în care se întâlnesc și cele două formații care luptă pentru locul ce le asigură participarea în grupa superioară, în faza a doua a competiției, Phoenix CSU Galați și CSM Sighetu Marmației. Acestea sunt și principalele adversare ale mureșenilor în acest eșalon, dar și ultimele pe care le-au întâlnit. Fiind echipă a unui club nou înființat, formația mureșeană nu poate accede în faza superioră în lupta pentru locurile 1-8, dar echipa antrenorului George Trif își pregătește revenirea în elita baschetului românesc pentru ediția viitoare. A reușit să dovedească acest lucru după ce au obținut 9 victorii din tot atâtea partide disputate în turul campionatului. Au capotat însă la Galați, fiind învinsă de Phoenix cu 89-96, după care și-au reluat victoriile la scor, cu partide în care au depășit 100 de puncte înscrise. Acest lucru l-au reușit sâmbătă, pe terenul băimărenilor de la CSM Sighetu Marmației, unde au învins cu 107-80. Mureșenii nu vor avea după toate probabilitățile probleme în a obține victoria în jocul cu Agronomia, pe care au învins-o și în turul de la București cu 76-49, dar scopul este în primul rând omogenizarea echipei în vederea ediției viitoare.

Sfârșit de an aglomerat

În întâlnirea de la Sighetu Marmației era de așteptat o replică mult mai viguroasă din partea maramureșenilor, care aveau încă șanse la locul pentru grupa superioară a fazei a doua a campionatului. A rezultat un joc deschis, cu numeroase reușite de 3 puncte, mureșenii fiind superiori la acest capitol, cu un raport de 12-9. Prima repriză a fost una de excepție, cu un scor rareori întâlnit la pauză (58-48 pentru mureșeni). Scorul în cele patru sferturi a fost 25-29, 23-29, 10-27, 22-22, dar oaspeții au forțat desprinderea în actul al treilea, după care au rulat din nou întreg lotul deplasat. A lipsit Alin Borșa, accidentat, iar deseori principalul marcator al echipei, Goran Martinic a avut o evoluție „rezervată”, fără puncte înscrise, cu o singură aruncare la coș, și aceea ratată. Cele mai multe puncte le-au înscris Ernests Kalve, cu 23 (3×3), Santa Szabolcs și Maksim Kovacevic (2×3) câte 19, Engi Rosenfeld David 17 (3×3) și Vladislav Șolopa 14. Au mai punctat Steff Norbert 7 (2×3), Dragoș Onea 5 (1×3) și Kilyen Ors 3 (1).

De la maramureșeni cele mai multe puncte le-au înscris Allan Thomas 26 (3×3) și Lucian Țibîrnă 15 (1).

Sfârșitul de an este unul foarte aglomerat. După jocul cu Agronomia, mureșenii vor mai disputa în această lună alte trei partide. În etapa a XIII-a, sâmbătă, 15 decembrie, vor juca în deplasare, la CSM Focșani, în 22 decembrie, pe teren propriu cu ACS Târgu-Jiu și în 29 decembrie, la Miercurea Ciuc, cu CSM VSKC din localitate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE