Home / Altele / „Semnale disperate către planeta Pluto”, la Teatru 3G

„Semnale disperate către planeta Pluto”, la Teatru 3G

„Semnale disperate către planeta Pluto” este primul spectacol produs în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului „Terapie socială prin teatru contemporan”, implementat de Teatru 3G și cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu Mureș.

„Un spectacol despre cum îngropăm adânc în noi unele lucruri.
Trimiți semnale către o planetă de gheață. Trimiți semnale către o planetă de gheață? Cum? De ce? Cum și de ce ai ajuns să trimiți semnale către Pluto?
Cum se face că nici prietenul tău, Igor, nu mai survolează planeta, cartierul, blocul? Și nu mai dă niciun răspuns de pe Pluto.
Cum se face că nu poți să-ți întrebi soțul care dintre voi s-a mutat pe o planetă de gheață? Și continuați să trăiți fericiți și continuă să-ți scoată, dimineața, iaurtul din frigider, înainte să te trezești, ca să nu fie prea rece.
Cum se face că fiul tău, despre care știi sigur că-i place să alinieze toate lucrurile – cartonașe cu fotbaliști, tăiței, pantofi – a dispărut ca-ntr-o misiune în spațiu? Și încă aștepți vederi.
Un spectacol despre cum îngropăm adânc în noi unele lucruri. Despre strategiile prin care ignorăm realitatea. Despre frica de singurătate. Despre semnale disperate către o planetă de gheață.” (Elise Wilk)

Autoarea textului „Semnale disperate către planeta Pluto”, Elise Wilk, s-a născut la Brașov pe 29 iulie 1981. În 2008 s-a numărat printre câştigătorii concursului dramAcum5 cu primul ei text de teatru, „S-a întâmplat într-o joi”. De atunci, textele ei au fost montate și prezentate în spectacole lectură în teatre din România, Italia, Elveția, Germania, Grecia, Franța, Austria, Norvegia, Rusia și SUA și traduse până acum în 10 limbi. O importantă parte din dramaturgia sa are ca temă universul adolescenților („Pisica verde”, „Avioane de hârtie”, „Exploziv”, „Crocodil”, „iHamlet”).

Din distribuție fac parte actrițele Roxana Marian, Laura Mihalache și Larisa Dobrin. Scenografia este realizată de Bogdan Spătaru, iar regia este semnată de Theo Marton.

Spectacolul va avea loc joi, 13 decembrie, ora 17.00, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureș.

Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul
https://www.biletmaster.ro/ron/Event/47005590/Semnale-disperate-catre-planeta-Pluto sau de la Agenția de Bilete a Palatului Culturii, de marți până vineri între orele 9.00-15.00 și sâmbătă-duminică între orele 9.00-14.00 sau la numărul de telefon 0365 451034).

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Paza bună trece primejdia rea! Doar 2 cazuri noi în Mureș

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane …