Home / Sport / Un nou „galop” al baschetbaliștilor

Un nou „galop” al baschetbaliștilor

Distribuie

După eșecul de la Galați, 89-96 cu Phoenix în etapa a X-a a Ligii Naționale, grupa valorică C, prima înfrângere a mureșenilor în actualul sezon, CSM Târgu-Mureș s-a descătușat din nou și a înregistrat alte două victorii cu peste 100 puncte înscrise. După ce au învins la Sighetu Marmației cu 107-80 formația locală CSM, echipa antrenorului George Trif a câștigat în etapa XII-a cu 111-63 (18-17, 29-16, 35-13, 29-17) partida de pe teren propriu cu Agronomia București. După cum o arată și scorul pe cele patru sferturi, așa cum se desfășoară multe partide, doar debutul a fost mai echilibrat. Primul sfert a fost câștigat la limită, dar fără emoții pentru gazde. Bucureștenii au condus doar după primul coș și au redus diferența spre finalul sfertului, reușind în ultimele două minute să nu primească niciun coș. S-a ajuns astfel de la 18-11 la 18-17, dar CSM a apăsat pe accelerație în sferturile următoare.

 

Jocuri fără presiunea mizei, spectacol pentru suporteri

La pauza mare scorul era „doar” 47-33, dar la reluare CSM și-a continuat cursa de regularitate și au mai pus în prima jumătate a sfertului trei alte 19 puncte la ecart, fără ca oaspeții să mai reușească vreun coș. Cu 82-46 la ultima pauză gazdele au putut rula din nou întregul lot, iar cei mai tineri componenți și-au putut da drumul la joc. Ultimul act a debutat cu un coș de 3 al lui Engi, după care mureșenii s-au concentrat în primul rând pe depășirea barierei de 100 și pentru un spectacol agreabil pentru suporteri.

CSM se menține în fruntea clasamentului alături de Phoenix Galați, ambele cu câte o singură înfrângere și vor avea un final de sezon regulat lejer, cu adversare mult mai modeste.

În partida cu Agronomia nu a evlouat Goran Martinic, iar Ernests Kalve a fost din nou principalul realizator al echipei, cu 22 puncte (2×3), urmat de Sánta Szabolcs, cu 21. Ceilalți marcatori au fost: Vladislav Șolopa 16, Maksim Kovacevic 12 (2×3), Steff Norbert 11 (1), Dragoș Onea 10 (1), Engi Rosenfeld Dávid 10 (2), Kilyén Örs 5 (1), Daniel Ștețca 4.

Cel mai bun marcator al întâlnirii a fost jucătorul oaspeților Gheorghe Balmuș, cu 27 puncte (2×3).

CSM va întâlni în etapa viitoare, sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 17.30, în deplasare, formația CSM Focșani, urmând ca următorul joc de pe teren propriu să aibă loc vineri, 21 decembrie, cu ACS Târgu-Jiu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.