FOTO: Spectacol handbalistic la Sighişoara Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

FOTO: Spectacol handbalistic la Sighişoara

Sala Polivalentă „Radu Voina” din Sighişoara a devenit neîncăpătoare sâmbătă seara. Numărul mare de spectatori care au asistat la partida de handbal dintre CSM Sighișoara și campioana en-trite CS Dinamo București ne-a făcut să credem că Sighișoara are nevoie de sport și încă unul de performanță, având nevoie de sportivi și  echipe care să o reprezinte în multe discipline sportive.

Handbalul având un loc aparte în panoplia națională și internațională a jucătorilor acestui sport, luând drept exemplu pe Radu Voina – Maestru Emerit al Sportului, de-a lungul carierei sportive cât a jucat la Steaua a fost de 16 ori campion național, printre alte performanțe remarcabile este câștigătorul ediției 1977 Cupei Campionilor Europeni la Handbal, nu îi lipsesc titlurile de campion mondial universitar în anii 1975 și1977,  performanțele obținute ca antrenor echipelor naționale ale României de handbal masculin și apoi feminin, numele acestui mare sportiv, ce-l poartă cu cinste Sala Polivalentă din Sighișoara.

Ajutor umanitar pentru un tânăr de 26 de ani

Revenind din scurtul melanj istoric al unui sportiv de excepție, la prezenta întâlnire sportivă între CS Dinamo și CSM Sighișoara, meci ce a contat în optimile de finală ale Cupei României, întâlnirea dintre cele două echipe, având și un scop caritabil, ajutorul dat lui Alexandru, un tânăr de 26 de ani operat la o clinică particulară din Viena, găsit cu o tumoare ce i-a șubrezit sănătatea. În acest scop, au fost instalate urne prin care cei care au dorit și-au adus aportul în susținerea cheltuielilor tratamentului postoperatoriu acestui tânăr, cheltuieli care se ridică la 18.000 de euro, pentru fiecare două săptămâni. Costurile operației a fost de 80.000 de euro, sumă suportată de către părinții tânărului, doar că, datorită complexității intervenției chirurgicale, tratamentul trebuie continuat tot la o clinică vieneză, iar părinții tânărului nu mai dispun de resursele financiare necesare continuării tratamentului.

Dispută frumoasă

Despre joc putem spune în prima parte a lui a fost unul echilibrat, cu alternanțe în pase, aruncări spre porțile celor două echipe din toate pozițiile și unghiurile, pentru ca apoi masiva echipă Dinamo, mai tehnică și mai bine clădită, să se distanțeze, diferenţa de goluri fiind net superioară în favoarea echipei bucureștene.

Meciul s-a terminat cu scorul final de 27 la 44. Lucru lăudabil, printre suporterii echipei de handbal sighișorene am remarcat prezența lui Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara.

Vasile LUCA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE