Home / Invatamant / Aşteptări şi contribuţii ale angajatorilor la formarea profesională a studenţilor economişti

Aşteptări şi contribuţii ale angajatorilor la formarea profesională a studenţilor economişti

Distribuie

Departamentul de Management-Economie din cadrul Facultății de Economie și Drept a organizat marți, 11 decembrie, masa rotundă „Așteptări și contribuții ale angajatorilor la formarea profesională a studenților economiști”.

Scopul acestei întâlniri a fost de a consolida parteneriatul dintre mediul academic și mediul economic mureșean și de a iniția noi forme de colaborare, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș fiind activ implicată în dezvoltarea economică locală și regională.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai companiilor Hirschmann, E.ON, Goldring, BCR, Unicredit Bank, Arcadia Travel și ai Asociației Absolvenților, alături de cadre didactice din departamentele Facultății de Economie și Drept și SAS.

Discuțiile au avut în vedere în principal identificarea modalităților de implicare a angajatorilor în procesul educațional, în acord cu cerințele standardelor ARACIS: participare la seminarii, la activități de evaluare a studenților, în cadrul de licență și disertație și al comisiilor de asigurare a calității, prin propuneri de îmbunătățire a curriculei universitare pentru a crește nivelul de angajabilitate al absolvenților.

O altă temă abordată a fost cea a facilităților pe care angajatorii le pot oferi studenților în efectuarea stagiilor de practică studențească sau a programelor de tip „internship”.

De asemenea, angajatorii s-au referit la așteptările lor cu privire la formarea profesională a studenților, date fiind percepțiile și experiențele acestora privind nivelul actual de pregătire al studenților și absolvenților.

Evenimentul a fost coordonat de către decanul Facultății de Economie și Drept, conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu, care a reafirmat preocuparea continuă a facultății în ceea ce priveşte adaptarea ofertei educaționale și a curriculei universitare la cerinţelor angajatorilor.

„Relaţia cu mediul economic şi orientarea în carieră a studenţilor continuă să fie priorităţi pentru noi, iar consolidarea acestor activități de networking pot asigura un triplu câștig: pentru studenți, angajatori și universitate”, a precizat conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu.

Conf. univ. dr. Mihaela KARDOS,

Director Departamentul de Management-Economie

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.