Home / Invatamant / FOTO: Concurs de eseuri anticorupție la Universitatea „Dimitrie Cantemir”

FOTO: Concurs de eseuri anticorupție la Universitatea „Dimitrie Cantemir”

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită anual la data de 9 decembrie, Direcția Generală Anticorupție, prin Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în parteneriat cu Universitatea ,,Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș a organizat și desfășurat concursul de eseuri „Etica și Integritatea, valori actuale și perspective”.

Educaţie în spiritul integrităţii

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului au fost prezentate exemple de bune practici în prevenirea corupției și cele mai bune eseuri de creație ale studenților și elevilor mureșeni, având ca scop educarea tinerei generații în spiritul integrității.

Competiția s-a desfășurat în Campusul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, fiind prezenți competitori din unitatea de învățământ universitară menționată, precum și de la Colegiul Economic „Transilvania” Târgu-Mureș, Colegiul Național „Unirea” Târgu-Mureș, Liceul Tehnologic „Ioan Bujor” Reghin, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” Târgu-Mureș.

„La finalul competiției, organizatorii au acordat premii câștigătorilor, fiind recompensați cu diplome și materiale de promovare. Reamintim faptul că data de 9 decembrie marchează în simbolistica Organizației Națiunilor Unite Ziua Internațională de Luptă împotriva corupției, fenomen care, alături de celelalte flageluri ale începutului de mileniu, respectiv terorismul, traficul de droguri și crima organizată, erodează sistematic eforturile legitime ale autorităților statale și ale forurilor mondiale, întreprinse în direcția estompării nocivității acestei forme de criminalitate”, au transmis reprezentanţii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș.

Potrivit aceleiaşi surse, Direcţia Generală Anticorupţie pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție – Call center anticorupție: 0.800.806.806.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

95 de kilograme de cannabis ridicate de polițiști

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis miercuri, 23 septembrie, prin intermediul unui comunicat de …