Home / Administratie / Un nou serviciu destinat cetăţenilor care depun cereri pentru eliberarea pașaportului!

Un nou serviciu destinat cetăţenilor care depun cereri pentru eliberarea pașaportului!

Direcţia Generală de Pașapoarte a dezvoltat o aplicaţie prin care oferă posibilitatea cetăţeanului de a verifica în timp real statusul cererii de emitere a pașaportului electronic.

Link-ul este disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Direcţiei Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, precum și pe site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureș, având ca și criterii de căutare numărul cererii sau ultimele 8 caractere din CNP și data depunerii cererii.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, având în vedere prevederile legale, dar și necesitatea informării cetăţeanului cu privire la posibilitatea verificării în timp real a statusului cererii de emitere a pașaportului electronic, Serviciul  Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidenţa Pașapoartelor Simple al judeţului Mureș emite cetăţeanului un tichet care conţine menţiuni privind: data primirii cererii, numele și prenumele persoanei pe numele căreia se solicită eliberarea pașaportului, data programată pentru eliberarea pașaportului, numele și prenumele persoanei împuternicite să ridice pașaportul, după caz şi numărul cererii de emitere a pașaportului electronic – dacă solicitarea este de acest fel.

Conform aceleiaşi surse, facilitatea este o continuare a proiectului pentru programarea online a cetăţenilor în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor, utilizând adresa www.epasapoarte.ro, proiect implementat și de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidenţa Pașapoartelor Simple al județului Mureș începând cu data de 1 ianuarie 2018.

”Guvernul României are permanent în atenție reducerea birocrației. De aceea, în timp au fost luate o serie de măsuri care să ușureze eliberarea documentelor de către instituțiile statului la solicitarea cetățenilor. Și acest demers al Direcției Generale de Pașapoarte se înscrie în această notă de reducere a birocrației și de rezolvare cât mai promptă a cererilor provenite de la cetățeni”, a declarat Mircea Duşa, prefectul județului Mureş.

(Redacţia)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

La Mulți Ani, SMURD! Cristian Boeriu: ”Aici am învățat ce înseamnă munca în echipă”

În data de 25 septembrie se împlinesc 30 de ani de la înființarea Serviciului Mobil …