Home / Business / Cazuri noi de muncă nedeclarată

Cazuri noi de muncă nedeclarată

Distribuie

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii noiembrie 2018, au fost efectuate 37 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Potrivit informaţiilor furnizate de jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş, aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de  muncă în format electronic, în termenul legal.

“Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 14 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității și muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 24 agenți economici, din care 9 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, din care 20 avertismente şi 19 amenzi în cuantum de  324.800 de lei și s-au dispus 150 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”, a precizat jrs. Eva Man.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt transporturi rutiere de mărfuri, fabricare parchet, servicii medicale, baruri, comerț, lucrări de construcții.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

O nouă destinație internațională de pe Aeroportul ”Transilvania”

Distribuie Aeroportul Internațional ”Transilvania” din Târgu Mureș își extinde oferta cu o nouă destinație, Antalya …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.