Home / Slider / Troiţa Centenarului, sfinţită duminică la Târgu-Mureş

Troiţa Centenarului, sfinţită duminică la Târgu-Mureş

Asociaţia culturală „Dacii Liberi” organizează duminică, 16 decembrie, la slujba de Sfinţire a Troiţei Centenarului închinată eroilor care s-au jertfit pe toate câmpurile de luptă pentru unificarea patriei. Aceasta va avea loc după Sfânta Liturghie, la Catedrala Mare „Înălţarea Domnului” în jurul orei 11.30.

„Slujba de sfinţire va fi realizată de părintele protopop Olimpiu Zăhan alături de preoţii slujitori ai Catedralei. Invităm în acest mod toţi românii binecredincioşi care doresc să aducă la rândul lor un gând de recunoştinţă pentru străbunicii noştri, care au făcut sacrificiul suprem faţă de Ţară şi Dumnezeu. Troiţele de lemn sunt altare vii care evocă legătura dintre cer şi pământ, aducând astfel în imaginea publică motive populare vechi de sute de ani, dar totodată şi monumente veşnice închinate celor ce nu mai sunt printre noi, aceştia dăruindu-şi sufletele pentru un scop nobil. Acesta un pios omagiu adus generaţiilor trecute, iar toţi târgumureşenii sunt aşteptaţi cu căldură. Evenimentul este cu atât mai însemnat cu cât ne aflăm încă în Anul Centenarului, perioada în care trebuie să onorăm şi să privim spre exemplul dat de făuritorii Marii Uniri”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce rate de incidență au cele 102 localități ale județului Mureș

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș au publicat, pe pagina web a instituției, joi, 23 …