Filarmonica, sub auspiciile Crăciunului Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Filarmonica, sub auspiciile Crăciunului

Miercuri, 19 decembrie, ora 19,  Sala mare a Palatului Culturii va fi gazda tradiționalului Concert vocal-simfonic de Crăciun dirijat anul acesta de Maestrul Cristian Sandu de la Opera Română din Cluj Napoca. Sub bagheta domniei sale Orchestra simfonică deschide seara cu  superba  Uvertură „Paulus” de F. Mendelssohn-Bartholdy. Apoi, în interpretarea talentatei flautiste a Filarmonicii, Sándor Ágnes-Klára publicul va putea  asculta Concertul pentru flaut și orchestră în Re major de W.A.Mozart.  În partea a doua va intra în scenă și Corul Mixt al Filarmonicii care,  împreună cu orchestra  simfonică  vor încânta melomanii prin interpretarea unor pagini de mare popularitate din literatura de Crăciun, lucrări din creația compozitorilor J. S. Bach, G. F. Händel, C. Franck, J. Williams, L. Anderson, A. Adam, J. L. Pierpont, F. X. Gruber și D. Clydesdale.

Ultimul concert din cadrul Festivalului „Zilele Muzicii Sacre “ va avea loc sâmbătă, 22 decembrie de la ora 19,  în Sala mare a Palatului Culturii și este intitulat generic „Spre Betleem mergeau cântând…”. Concertul coral-instrumental de Crăciun va fi dirijat de Sebastian Cazan și este susținut de Corul de tineret „Rapsodia iubirii”, Corul de copii „Floare de colț” și Orchestra de suflători „Te Deum laudamus”, invitat special fiind Cvartetul vocal „Echo”din Cluj Napoca. Programul concertului cuprinde lucrări de excepție din literatura muzicală sacră și în special cea de Crăciun aparținând compozitorilor John Rutter, Halmos László, N. Lungu, P. I. Ceaikovski, Sebastian Cazan, Mihai Bejinariu, David Peacock, Mikola Leiniovich și Sabin Pautza.

„ Pe această cale permiteți-mi ca în numele distinșilor mei colegi artiști, ai celor din administrație și serviciul tehnic, precum și al meu personal să vă doresc un Crăciun binecuvântat, minunat și frumos alături de toți cei dragi! Fie ca Anul Nou să ne aducă la toți numai bine, sănătate, fericire și împlinirea năzuințelor! In încheiere, aș vrea să vă anunț de pe acum că odată cu trecerea pragului dintre ani avem deja pregătit  un minunat și bogat în varietate Festival de divertisment pe tot parcursul lunii ianuarie a anului viitor. Sunt concerte superbe de toate genurile, de la valsuri, polci, uverturi, marșuri, arii, duete, coruri celebre din opere și operete până la tangouri simfonice, iar invitații noștri sunt artiști excelenți din țară si de peste hotare care va vor delecta prin forța talentului lor. Un anunț extrem de important: biletele pentru aceste concerte excepționale ale lunii ianuarie pot fi cumpărate de la casieria Filarmonicii deja din primele zile ale lunii decembrie a.c. Cred că o surpriză mai mare, un cadou mai frumos pentru cei dragi în Luna Cadourilor decât acela de a-i invita la un concert de răsunet în Palatul Culturii nu există. Până la fiecare reîntâlnire, vă spun ca de obicei: să auzim numai de bine!”, a precizat Vasile Cazan, dirijor, Managerul Filarmonicii de Stat Târgu Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE