Rectificare de buget pentru Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Rectificare de buget pentru Consiliul Judeţean Mureş

Consilierii judeţeni au aprobat luni, 17 decembrie, cu prilejul unei şedinţe ordinare de lucru, rectificarea bugetului general consolidat al județului Mureș pe anul 2018 la venituri în sumă de 769.307.000 de lei și la cheltuieli în sumă de 907.307.000 de lei

Prin rectificarea bugetului național, Guvernul României a acordat, pentru județul Mureș, suma necesară pentru asigurarea cheltuielilor de personal și de funcționare pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureș, respectiv 5.000.000 de lei, din care 2.857.000 de lei pentru cheltuieli de personal și 2.143.000 de lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii.

Totodată, Judeţul Mureş a primit din fondul de rezervă al Guvernului suma de 2,2 milioane lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Mureş pentru lucrarea „Amenajarea acostamentelor şi şanţurilor pe drumul judeţean DJ135 Târgu-Mureş – Miercurea Nirajului – Sărățeni – limită judeţ Harghita”.

„Am aprobat ultima rectificare de buget pentru anul 2018. Cred că unul dintre cele mai importante lucruri sunt banii pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, de 5 milioane de lei, ceea ce acoperă atât cheltuielile de salarizare, cât şi cele de administrare a acestor unităţi. Consider că asta a fost cel mai important pas, deoarece aici am avut anumite lipsuri, iar dacă nu veneau banii de la rectificarea bugetară naţională, atunci trebuia să acoperim din bugetul nostru propriu”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

În cadrul aceleiaşi rectificări, Spitalului Clinic Județean Mureș i-a fost prevăzută suma de 588.000 de lei pentru achiziția unui sistem endoscopic pentru ginecologie și a unei mese de operații ginecologice din venituri proprii/donații.

Nu în ultimul rând, Muzeului Judeţean Mureş i-a fost alocată suma de 372.000 de lei pentru proiectul “Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii”, iar suma de 732.000 de lei a fost alocată pentru efectuarea unor lucrări de reparații și amenajare a biroului turistic din incinta Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE