Home / Administratie / Sute de colindători au trecut pragul primăriei Reghin

Sute de colindători au trecut pragul primăriei Reghin

Primăria Municipiului Reghin a primit luni, 17 ianuarie, vizita colindătorilor din oraș și împrejurimi, tradiție  respectată și în acest an cu sfințenie de către localnici. Au trecut pragul primăriei  un număr de aproximativ 300  de colindători   din cadrul Casei Maria 1 și 2, Școala  Gimnazială  ”Florea Bogdan” (cl. a I-a), Școala  Gimnazială Glăjărie, Grădinița Emanuel-Grupa Voiniceilor, preoții din  Reghin,  Școala Gimnazială Petelea,  Liceul „Petru Maior”(gimnaziu), Asociația Culturală  „Flori de pe Mureș”, Liceul „Lucian Blaga”, Liceul „Ioan Bojor” și  Centrul „Sf. Ecaterina” din  Iernuțeni.

„Ne bucurăm de vizita colindătorilor. Avem undeva la 1.200 de colindători  care vor trece pragul primăriei, atât din Reghin și împrejurimi cât și din alte județe. Punctul culminant va fi în ziua de miercuri, când va fi un eveniment foarte mare la nivel de oraș deoarece vor veni un număr foarte mare de colindători, inclusiv cei adulți. Faptul că, copiii noștri și cadrele didactice se implică sufletește și emoțional, ne bucură și ne încântă sufletul. Spre surprinderea mea, ne-au adus colinde pe care nu le-am mai auzit, colinzi noi, inedite, combinații foarte diferite. Pot spune că anul acesta a fost cel mai reușit din punct de vedere al prestației colindătorilor. Au venit cu tot ce au moștenit ei de la bunici , cu tot ce se întâmpla pe vremuri în perioada premergătoare Crăciunului , dar au adus și lucruri noi. Impresionant este că toți au fost îmbrăcați în costume naționale, de la cei mai mici până la cei mai mari. Împreună cu toți acești minunați colindători ne-am bucurat de această perioadă premergătoare Nașterii Domnului Iisus Hristos. Ne-au adus o stare de bună dispoziție, de căldură, de dăruire , de implicare și  solicitare la pace.”, ne-a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Citeste si:  Spectacol de Mica Unire la Reghin

Marți, 18 decembrie, vine rândul altor 300 de colindători să fie primiți de primăria Reghin, de la Biblioteca Comunală Gurghiu, Școala Gimnazială „Florea Bogdan” (2 clase a III-a), Grădinița PP 3,  Centrul Școlar  de Educație Incluzivă nr. 3 Apalina, Grupul „Flori Bistrene”, Grădinița PP 2,  Liceul „Petru Maior” (Secția maghiară, cl. II, III, IV), Școala Gimnazială  „Alexandru  Ceușianu” ( cl. a IV-a),  Școala de muzică și Ansamblul „Stejărelul” al Clubului Copiilor.

Miercuri, 19 decembrie, sunt așteptați la Primăria Reghin un număr de peste 500 de colindători de la Școala  Gimnazială „Augustin Maior”, Grădinițele PP 5 și  PP1,  Grădinița PN 3,  Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică,  Școala  Gimnazială  nr. 4 Apalina, Corul „Îngerii Bucuriei”, Grupul Ecclesia, Liga Pensionarilor și Muzeul Etnografic „Anton Badea”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Șoferiță agresată în trafic, la Târgu Mureș

Un conducător auto agresiv a fost filmat în trafic vineri, 28 ianuarie, în jurul orei …