Home / Politic / Deputatul USR Lavinia Cosma, întrebări către conducerea CNAIR pe tema Centurii Municipiului Târgu-Mureș

Deputatul USR Lavinia Cosma, întrebări către conducerea CNAIR pe tema Centurii Municipiului Târgu-Mureș

Distribuie

Deputatul USR de Mureş Lavinia Cosma a adresat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  un set de întrebări cu scopul de a clarifica situaţia Variantei de Ocolire Târgu-Mureş (Centura Municipiului Târgu-Mureş).

Potrivit unui comunicat remis de deputatul USR Lavinia Cosma, întrebările adresate conducerii CNAIR sunt următoarele:

  1. Care este stadiul fizic al lucrărilor realizate la Varianta de Ocolire a Municipiului Tîrgu Mureș până la momentul încetării contractului de execuție încheiat cu firma Copisa Constructora Pirenaica?
  2. Ce sume au fost achitate constructorului spaniol Copisa Constructora Pirenaica până la rezilierea contractului? Există sume restante care trebuie achitate constructorului?
  3. Care au fost motivele care au stat la baza încetării contractului cu firma Copisa Constructora Pirenaica?
  4. CNAIR a solicitat/va solicita daune companiei Copisa Constructora Pirenaica pentru întârzierea lucrărilor la Varianta de Ocolire a Municipiului Tîrgu Mureș?
  5. Cum a monitorizat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere derularea contractului de execuție din 2014 până la încetarea sa în 2017 (precizați controalele pe care responsabilii din CNAIR le-au efectuat, data la care au avut loc aceste controale și care au fost constatările și recomandările)?
  6. În timpul derulării contractului au fost mai multe sesizări referitoare la proiectul tehnic al centurii, confirmați sau infirmați aceste probleme? Dacă răspunsul este afirmativ, care au fost aceste nereguli semnalate? Intenționează CNAIR să refacă proiectul tehnic?
  7. Când va lansa CNAIR licitația pentru continuarea execuției Variantei de Ocolire a Municipiului Tîrgu Mureș și care e orizontul de timp de finalizare a lucrărilor?
  8. Vă solicit să îmi puneți la dispoziție o copie după documentul de încetare a contractului de execuție încheiat cu firma spaniolă Copisa Constructora Pirenaica.

„Pentru o corectă informare, voi reveni cu răspunsurile pe care le voi primi de la CNAIR”, a precizat Lavinia Cosma, deputat USR.

(Redacţia)

 

 

 


De asemenea, verificati

Programe de formare profesională prin AJOFM Mureș

Distribuie În cursul anului 2022, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.