Home / Administratie / Lucrări de 5 milioane de lei pentru refacerea unor obiective de infrastructură din Mureş

Lucrări de 5 milioane de lei pentru refacerea unor obiective de infrastructură din Mureş

Distribuie

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a dispus luni, 17 decembrie, efectuarea unor controale asupra modului în care s-au realizat lucrările finanțate prin Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului în anul 2018.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, în acest sens a fost emis un Ordin al Prefectului pentru constituirea Comisiei de verificare, din care fac parte Inspectoratul Județean în Construcții Mureș, Consiliul Județean Mureș, Administrația Bazinală de Apă Mureș, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș și Direcția Județeană pentru Cultură Mureș.

Lucrările comisiei vor fi coordonate de inspectorul șef al Inspectoratului Județean în Construcții Mureș și va verifica în teren realizarea fizică a lucrărilor de refacere/reparație a obiectivelor din infrastructura locală, precum și stadiul de elaborare a documentațiilor tehnice pentru realizarea, autorizarea și recepția lucrărilor de construcție.

Comisia va elabora o informare privind rezultatele verificărilor efectuate și măsurile dispuse care va fi transmisă Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Obiectivele finanțate au fost cuprinse în Hotărârile Guvernului nr. 514/12 iulie 2018 și nr. 563/24 iulie 2018 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.

Pentru județul Mureș au fost alocată suma de 5.032.000 lei, care va fi utilizată pentru refacerea podului de lemn pe DJ 135, parțial distrus, pe raza comunei Sărățeni, refacerea acoperișului scării din Cetatea Medievală din Sighișoara, pentru refacerea de poduri, podețe, punți, maluri avariate și drumuri.

Sumele vor acoperi obiective din municipiul Sighișoara și comunele Apold, Cuci, Lunca Bradului, Măgherani, Ogra, Saschiz, Sărățeni și Vânători.

”Am avut deja o întâlnire cu membrii acestei comisii și le-am transmis să analizeze cu seriozitate atât realizarea practică a lucrărilor, cât și respectarea tuturor cerințelor birocratice. Este important ca aceste lucrări să se finalizeze de urgență, pentru ca cetățenii să nu resimtă pe termen lung efectele calamităților. Aceste sume, alocate județului Mureș, sunt o dovadă în plus că Guvernul României răspunde prompt și eficient la nevoile reale ale cetățenilor, mai ales a celor încercați de evenimente care nu pot fi prevăzute,” a declarat Mircea Duşa, prefectul județului Mureş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.