Home / Agricultura / ULTIMA ORĂ: Liviu Cojoc, directorul general DAFCOCHIM, într-un proiect ambițios de revitalizare a industriei chimice

ULTIMA ORĂ: Liviu Cojoc, directorul general DAFCOCHIM, într-un proiect ambițios de revitalizare a industriei chimice

Distribuie

Liviu Cojoc, directorul general și acționarul majoritar al companiei DAFCOCHIM Tîrgu Mureș, este unul dintre membrii care fac parte din noul board al Chimcomplex, compania care a achiziționat șase pachete de active – toate secțiile productive – ale Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 2017, achiziția încheindu-se efectiv în urmă cu 11 zile, prin plata a 127 de milioane de euro și transferul de proprietate.

 

Directorul general al DAFCOCHIM este membru al Consiliului de Administrație (CA), alături de antreprenorul Ion Sturza, cunoscut pentru expertiza în companiile industriale de profil în România, și bancherul de investiții Ilinca von Derenthall. CA este condus de Ștefan Vuza, în funcția de Președinte, și de Virgiliu Băncila în calitate de Vicepreședinte.
“În urmă cu aproape 3 ani am fost cooptat să fac parte din echipa care a realizat proiectul de achiziție al activelor Oltchim, coordonat de acționarul majoritar al Chimcomplex Borzești, domnul Ștefan Vuza. Acceptul meu, bineînțeles cu colegii de la Dafcochim, de a face parte din această echipă s-a bazat în primul rând pe o foarte bună și lungă cooperare cu cele două combinate chimice românești, pe care Dafcochim le-a reprezentat în diferite relații comerciale la nivel național și internațional de a lungul timpului.
Prin achiziția celor mai importante active de la Oltchim, s-a creat în România cea mai mare companie chimică cu acționariat românesc, oferind o mare șansă de revitalizare a acestui important sector economic.
Faptul că fac parte, din primăvara lui 2018, din Consiliul de Administrație al celei mai mari companii chimice din România,mă motivează să mă implic să ducem la bun sfârșit obiectivele clare de rentabilizare și revigorare a industriei chimice românești”, ne-a declarat Liviu Cojoc, directorul general al companiei DAFCOCHIM.

Platforma Borzești

Chimcomplex a anunțat, în această dimineață, lansarea planurilor de dezvoltare a celui mai puternic pol regional din industria chimică, Compania Română de Chimie, constituită din cele două mari platforme chimice românești: Vâlcea și Borzești, prin demararea unui plan de investiții de 115 milioane de euro. Astfel, în urma unui plan de afaceri pe 5 ani validat prin acordarea finanțării internaționale de către Credit Suisse Londra și VTB Bank în valoare de 164 milioane de euro, compania va depăși în 5 ani pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri, devenind astfel cel mai important jucător din industria chimică din regiune.
Compania estimează că va crește producția anuală cumulată de la 500.000 de tone la 700.000 de tone pe an și va dubla productivitatea muncii în următorii 5 ani, prin demararea unui program susținut de investiții în cercetare și inovație, unde se va aloca 8% din totalul investițiilor planificate, adică de 4 ori mai mult decât ceilalți jucători din regiune.

 

Platforma Vâlcea

Principalele oportunități de dezvoltare a noului pol industrial regional sunt cererea puternică atât pe piața internă cât și externă, experiența în domeniul industriei chimice, viziunea și expertiza echipei de management precum și sustenabilitatea economică a opțiunilor identificate și analizate de Chimcomplex.
Astfel, în anul 2017, România a realizat produse petrochimice și chimice în valoare de circa 10 miliarde de euro, însă a importat de 8 miliarde de euro. Conform estimărilor companiei, dacă numai jumătate din deficit s-ar acoperi prin producție internă, industria chimică ar înregistra o creștere de peste 30 %.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.