Concert umanitar de colinde în Anul Centenarului Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Concert umanitar de colinde în Anul Centenarului

Împreună cu Grupul Voces, Orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș, Jovial Band, Simeon Folfa, Ciprian și Mihaela Istrate, o sală plină de spectatori a răsunat de colinde menite să celebreze și în acest an nașterea lui Isus Hristos.

Cea de-a 14 a ediție a Concertul umanitar de colinde a avut loc duminică, 16 decembrie, la Centrul de evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș.

Cu o emoționantă ilustrare a momentului Nașterii Domnului, Liviu Pancu și actorii colaboratori ai Teatrului „Scena”, alături de pastorul Iacob Coman au deschis spectacolul, continuând apoi parcă firesc, cu momentul nașterii României Mari acum 100 de ani, prin citirea Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia:

„…Adunarea Națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia, în ziua de 1 de decembrie 1918, decretează Unirea …”.

Uniți în credință, emoții și dragoste de semeni au fost și cei peste 1.000 de spectatori care au înțeles că bucuria sufletească este completă atunci când privești spre aproapele tău și îi dai speranță într-o viață mai bună, asemeni speranței aduse de Nașterea Domnului Isus.

„Deja la a 14-a ediție acest eveniment devenit tradiție pentru comunitatea noastră,a creat în jurul lui o mare familie care așteaptă an de an să se întâlnească în colind. În acest an, prin biletele vândute și donațiile spectatorilor, suntem alături de copiii de la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc ca măcar pentru o vreme, locul în care trăiesc să rămână în continuare un spațiu primitor și călduros la fel ca inima lor”, a declarat Remus Aurel Bența, gazda evenimentului.

O bucurie adusă copiilor de la Casa  „Sfântul Iosif”

Aşezământul „Sfântul Iosif” și-a deschis porțile în 1996. Proveniți din familii aflate în dificultate, sărace, destrămate, copiilor li se dă aici o adevărată șansă la o viață mai bună de către cele șapte măicuțe greco-catolice din congregaţia „Inimi Neprihănite” care au grijă de ei.

„Suntem mulți și stând toți laolaltă, bineînțeles că noi consumăm. Se duc cam 8 tone de cartofi într-un an, 5 tone de mere, am pus o tonă de varză la murat, din două tone de zarzavat am făcut zacuscă. Atât de mult contează să ai exemplu pozitiv și iubire, să spui simplu cuvintele „te iubesc” și asta facem noi aici. Să vedeți facturile, facturile sunt mari, mai ales iarna, factura de gaz este 8.000 euro pe lună, e foarte mult. Mulțumesc din suflet tuturor celor care au participat la concertul umanitar de colinde organizat de domnul Bența care au ales să fie alături de noi prin donațiile lor. Ne bucurăm că acest minunat concert le-a încălzit sufletele și i-a determinat să contribuie direct la susținerea copiilor care locuiesc în Casa „Sfântul Iosif”. Sunteți minunați, vă purtăm mereu în sufletele noastre”, a spus Emilia Trif, sufletul și coordonatoarea Casei „Sfântul Iosif”.

Grupul Voces a înseninat atmosfera și a transpus iubirea față de Dumnezeu în tonalități dulci sub acompaniamentul orchestrei simfonice alcătuită din artişti ai Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureş, băieților de la Jovial Band şi nu în ultimul rând, dirijorului Emanuel Suciu.

Alături de Voces au urcat pe scenă solistul Simeon Folfa și cântăreții de muzică populară Ciprian și Mihaela Istrate, care au adus un strop de spirit și tradiție românescă.

Muncă și suflet în organizarea evenimentului au pus și societățile Centrul de evenimente RAB, DAW Bența, Eps Thermopor, Color Expert, Contrascom Construcții Bența, Act Construct, Servicii Tehnice Comunale, Alpha Partner Security, Apollo Wellness Club și Hotel Sandoria.

Evenimentul a putut fi vizionat în direct pe postul Speranța TV, dar și pe pagina de Facebook a Grupului Voces.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE