FOTO: Sala Construct – proiect rezidențial de anvergură în Piața Trandafilor! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4956 Vizualizări

FOTO: Sala Construct – proiect rezidențial de anvergură în Piața Trandafilor!

Cel mai îndăzneț proiect rezidențial din anul 2019 va fi dezvoltat chiar în centrul municipiului Târgu-Mureș și are ca autor firma Sala Construct. Generat de asocierea mureșenilor Petrică Sala și av. Alexandru Șeulean, complexul va fi construit între Piața Trandafirilor și strada Poligrafiei. Acesta va cuprinde mai multe apartamente, restaurante, magazine și zonă de promenadă.

Povestea complexului rezidențial care va fi ridicat începând din ianuarie în centrul Târgu-Mureșului a început cu mai mulți ani în urmă. Cei doi asociați, Petrică Sala și Alexandru Șeulean au decis în anul 2006 să realizeze unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte rezidențiale din Târgu-Mureș.

După mai bine de 12 ani de eforturi, care au cuprins, achiziționarea de locuințe în zonă, de la mai mulți proprietari, realizarea proiectului, obținerea de aprobări și autorizații și rezolvarea multor detalii neprevăzute, proiectul este gata să fie pus în practică.

Detaliile complexului

Complexul rezidențial care va fi ridicat de Sala Construct este situat în Piața Trandafirilor nr. 24, lângă magazinul Orange, având ieșire și pe strada Poligrafiei. Practic, va fi ridicat între cele două străzi, pe o suprafață totală de 7000 de metri pătraţi.

Acesta va fi alcătuit din două corpuri de clădiri, C1 și C2, care vor cuprinde spații locative, zone de birouri, magazine, restaurante, cafenea și parcări. Între cele două corpuri de clădiri va fi amenajată o zonă pietonală, cu spații verzi, care va lega cele două puncte de acces (Piața Trandafirilor și strada Poligrafiei)

La parterul unuia dintre corpuri va fi construit un restaurant cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri, iar deasupra acestuia urmează să fie amenajate mai multe spații comerciale.

Apartamente cu dotări de top

Complexul rezidențial va cuprinde 25 de apartamente cu 1, 2 și 3 camere, cu suprafețe între 45 și 110 metri pătraţi, la care se adaugă terase. Conform dezvoltatorilor, unitățile locative vor avea finisaje și dotări de top, cum ar fi încălzire în pardoseală, tâmplărie de ultimă generație, încălzire centralizată la nivel de clădire, dar cu contorizare individuală, terase generoase etc.

Se va realiza şi o parcare subterană pe doua niveluri cu o capacitate de 39 autoturisme.

Apartamentele sunt dispuse astfel încât să aibă parte de liniște și confort.

Terasă cu panoramă, pentru public

Una din piesele de rezistență ale complexului va fi terasa de la ultimul nivel, cu acces pentru public. Aici va fi amenajată o cafenea cu o vedere  panoramică deosebită. Suprafața generoasă, de 2009 metri pătraţi. și amplasamentul vor fi puncte de atracție pentru toți cei care doresc să servească o cafea la înălțime.

Ar mai fi menționat că sub complexul rezidențial vor fi amenajate mai multe parcări subterane, dispuse pe două niveluri, având acces cu barieră.

Echipa Sala Construct va începe lucrările la acest complex rezidențial în luna ianuarie, iar termenul aproximativ de finalizare este prima parte a anului 2020.

”Este un proiect special, care, cu siguranță, reprezintă o provocare. Experiența echipei care va lucra la punerea lui în practică, efortul nostru și atenția la fiecare detaliu ne vor ajuta să-l ducem al bun sfârșit. Cu siguranță va fi unul dintre proiectele rezidențiale speciale ale acestui oraș”, a declarat Petrică Sala.

”Faptul că lucrăm de peste 12 ani la acest proiect spune multe despre ceea ce ne dorim să facem. Am întâmpinat multe probleme, dar le-am rezolvat cu multă muncă, răbdare și ingeniozitate.  Sper ca lucrările să meargă așa cum ne-am planificat, pentru ca în aproximativ un an,  un an și ceva, să ridicăm complexul”, a declarat Alexandru Șeulean.

Cristian Hanusz, arhitect al proiectului, a precizat următoarele:

„Preocuparea majoră a oricărui arhitect, care ajunge să mobileze o parcelă atât de importantă și frumoasă cum este cea din Piața Trandafirilor, e ca ceea ce face să se integreze armonios în ansamblu. Dezirabil ar fi ca stilul arhitectural să fie contemporan, dar totodată, să se încadreze în specificul locului. În acest sens, vom folosi pentru fațade în mod special cărămidă aparentă și materiale transparente, cum ar fi sticla.

Aici aș menționa că deși fațada clădirii care va fi înlocuită de complexul rezidențial pare o clădire istorică, ea, de fapt, a fost construită undeva după anii 80. Construcția propusă a fost o încercare de rememorare a fațadei vechii clădiri cu valoare istoric-arhitecturală de la început de secol, aceasta fiind demolată în anii 40.

Revenind, pot să spun că într-o astfel de zonă trebuie să construiești într-un mod corect față de locuitorii acestui oraș. Această clădire trebuie să fie ocupată pe toată durata zilei aceasta fiind asigurată de multitudinea de funcțiuni prezente în imobil.”

Florin Marcel SANDOR

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE