Plan de măsuri pentru sărbători în linişte pentru mureşeni Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Plan de măsuri pentru sărbători în linişte pentru mureşeni

Colegiul Prefectural al Județului Mureș a aprobat luni, 17 decembrie, Planul de măsuri pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică cu ocazia sărbătorilor de iarnă pe raza județului Mureș.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, s-a dispus intensificarea acţiunilor de control pe raza judeţului care să vizeze respectarea dispozițiilor legale privind focurile de artificii în perioada sărbătorilor de iarnă și stabilirea măsurilor pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de incendii.

Rezultatele acțiunilor de control se vor comunica Instituției Prefectului Județul Mureș până în data de 7 ianuarie 2019. De asemenea, până în data de 31 decembrie 2018, vor fi intensificate acțiunile de informare a populației județului Mureș pentru efectuarea examenului trichineloscopic al cărnii de porc provenite din gospodăriile proprii, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor.

De realizarea acestor acțiuni răspund Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Col. Sabin Motora”  Mureş, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş și Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş, în funcție de competențele fiecărei instituții.

”Siguranța cetățenilor este întotdeauna pe primul loc și abordăm cu maximă seriozitate orice risc pentru sănătatea și securitatea locuitorilor din județul Mureș. În această perioadă, când unii comercianți pun pe piață produse care ar putea fi periculoase pentru sănătatea cetățenilor, este important ca toate forțele să se concentreze pe respectarea tuturor dispozițiilor legale astfel încât să nu ajungă pe piață produse neconforme. Este important și ca cetățenii să cunoască drepturile pe care le au, riscurile la care se expun și instituțiile la care pot apela în caz de evenimente nedorite, de aceea vom intensifica și acțiunile preventive și de informare”, a declarat Mircea Duşa, prefectul județului Mureș.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE