Home / Sanatate / Prima intervenţie neurochirurgicală endoscopică realizată în cadru SCJU Târgu Mureş

Prima intervenţie neurochirurgicală endoscopică realizată în cadru SCJU Târgu Mureş

La sfârşitul săptămânii trecute, o echipă multidisciplinară incluzând neurochirurgi şi medici specialişti ORL au realizat prima intervenţie neurochirurgicală endoscopică transnazală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru o tumoră malignă nazosfenoidală, a anunțat Biroul de Presă al SCJU Târgu Mureș, într-un comunicat de presă.

Intervenţia coordonată de  dr. Adrian Bălașa, Şeful Secţiei Neurochirurgie, şi prof. dr. Muhlfay Gheorghe, şeful Secţiei Clinice ORL, a fost realizată în cadrul Blocului operator al Secţiei Neurochirurgie, unui bărbat de 62 de ani.

Prin acest tratament chirurgical modern minim invaziv tumora a fost rezecată în întregime.

Astfel de intervenţii sunt realizate numai în echipă multidisciplinară, formată din neurochirurgi şi medici specialişti ORL, fiind necesară o dotare cu tehnologie performantă constând în endoscop, sistem de neuronavigaţie, sistem de monitorizare intraoperatorie continuă.

Tehnica propriu zisă se realizează printr-o intervenţie minim invazivă transnazală fără cicatrici cutanate, iar conectarea la sistemul de neuronavigaţie şi endoscop asigură vizibilitatea şi deplina siguranţă a procedurii şi a pacientului.

Pacientul a fost deja externat, fiind în stare clinică foarte bună. Imaginea postoperatorie a evidenţiat rezecţia în întregime a tumorii, fără niciun prejudiciu funcţional pentru pacient.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Admitere 2020. Programe ID la UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …