Home / Consiliul Judetean Mures / Controale la spațiile de depozitare a produselor din ”Programul pentru Școli al României”

Controale la spațiile de depozitare a produselor din ”Programul pentru Școli al României”

În numele Comisiei Județene pentru implementarea ”Programului pentru Școli al României” vă aducem la cunoștință că în cursul lunii noiembrie Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș a verificat spațiile de depozitare a produselor în 234 de școli. Pentru deficiențele constatate privind depozitarea necorespunzătoare a produselor lactate (frigidere nefuncționale și/sau nedotate cu termometre pentru controlul temperaturii de păstrare a laptelui) au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.400 de lei și s-au acordat termene precise pentru remediere.

De asemenea, ca urmare a unei sesizări privind calitatea produselor, DSP Mureș a efectuat un control igienico-sanitar și s-au ridicat probe din toate produsele distribuite de la Depozitul SC Friesland Câmpina România SA. Conform buletinelor de analiză, la două sortimente de corn s-au înregistrat depășiri ale limitei maxime la parametrul drojdie-mucegaiuri, aceste produse fiind retrase de la distribuire și s-a solicitat furnizorului produselor întocmirea unui plan de măsuri pentru supravegherea produselor distribuite copiilor.

(Comunicat de presă, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Încă un deces COVID-19 raportat în Mureș!

Până luni, 6 iulie, în județul Mureș au fost confirmate 764 de cazuri (cu 2 …