Cum alegi mobila pentru casă Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Cum alegi mobila pentru casă

Orice persoană care alege să își renoveze locuința sau optează pentru o locuință nouă, ajunge în situația în care trebuie să achiziționeze mobilier. Indiferent că este vorba de mobilier de sufragerie, dormitor sau bucătărie, sunt anumiți pași care odată urmați, vă vor ușura munca și vor economisi timp și bani.

Pentru a alege mobila perfectă în orice cameră, în primul rând trebuie măsurată lungimea, lățimea și înălțimea (poate fi diferită în diferite puncte, cum ar fi în cazul mansardelor) camerei. Acum puteți face o schiță pe hârtie, cu dimensiunile menționate, la scară mai mică, bineînțeles. Nu uitați să includeți aria de deschidere a ușii sau a geamului, pentru a nu avea surprize neplăcute pe viitor.

Începeți cu un plan bine stabilit

Gândiți-vă aproximativ de ce mobilă ați avea nevoie și faceți mai multe variante de aranjament schițat pe hârtie cu dimensiuni aproximative ale mobilierului. Astfel veți ști cât spațiu aveți și unde ar trebui să reduceți (poate veți realiza că trebuie să căutați o canapea mai mică decât cea pe care v-o doreați în mod inițial). Trebuie de asemenea să țineți cont de diverse aspecte prezente deja în cameră. Spre exemplu, dacă aveți un șemineu, piesele de mobilier de tip clasic se vor încadra mult mai bine decât cele moderne. Dacă aveți copii mici, poate canapelele albe nu sunt cea mai bună soluție.

Stabiliți-vă un buget pentru mobilier. Nu este nevoie să vă îndatorați, stabiliți-vă o limită exactă, în zilele noastre se poate găsi mobilier pentru toate buzunarele. Găsiți atât magazine de mobilă ieftine (indicate mai ales dacă locuiți în chirie),cât și mai scumpe, sau chiar piese unicat de la companii specializate în acest sens, dacă vă permite buzunarul. Există întotdeauna opținea mobilei la mâna a doua, iar acolo puteți găsi mobilier în stare foarte bună, de o calitate superioară, care însă nu vă va sărăci.

Odată stabilit bugetul, achiziționați mai întâi doar piesele de bază. Dacă este vorba de sufragerie, aveți nevoie de canapea, fotoliu, măsuță de cafea și obibliotecă pentru cărți/televizor. Dacă căutați în dormitor, aveți nevoie de un pat, noptiere și dulap. Dacă dormitorul va deservi și ca birou sau loc de înfrumusețare, aveți nevoie de o măsuță comodă cu sertare și oglindă. În bucătărie, pe lângă electrocasnice, trebuie încropit un spațiu de depozitare închis pentru alimente și pentru ustensile și vase. Astfel, chiar dacă veți cheltui toți banii alocați din prima, nu trebuie să vă faceți griji că vă lipsește esențialul. O măsuță lângă geam, tablourile sau un mini bar pot aștepta până când veți strânge din nou suficienți bani pentru achiziționarea unor astfel de piese.

Dacă aveți puțin spațiu, căutați să investiți în mobilier care servește și ca loc de depozitare sau deservește mai multe funcții. Spre exemplu, se găsesc scaune sau fotolii care în interior au spațiu gol care poate fi accesat foarte ușor și în care puteți ascunde pături, jucării, cabluri sau orice alte obiecte care de altfel, ar împânzi spațiul. De asemenea, pentru cei care folosesc mult laptopul, există măsuțe de sufragerie care sunt extensibile, oferindu-vă avantajul unui birou din confortul canapelei fără a ocupa spațiu în plus.

Pentru zonele mai ciudate ale camerei, cum ar fi sub tavanul din mansardă, ar fi indicat să apelați la mobilă făcută la comandă. Astfel veți profita din plin de spațiu, iar încăperea va arăta bine.

Nu ignorați puterea culorilor

În cazul în care aveți camere mici, încercați să evitați culorile prea închise, deoarece vor face spațiul să pară și mai mic. Pentru dormitor, alegeți culori calde. Nu trebuie neapărat să optați pentru clasicul maro sau bej, ci puteți apela și la un turcuoaz sau verde cald, care vor oferi încăperii un aer mediteranean.

Pentru mobilierul de bucătărie, puteți opta la sfaturile specialiștilor și alege culoarea în funcție de apetitul dvs. Dacă de obicei aveți probleme cu terminarea unei mese, alegeți verde, galben, portocaliu sau roșupentru stimularea apetitului. Roșul este de altfel și culoarea preferată a restaurantelor tocmai din acest motiv. Dacă vreți să mâncați mai puțin, optați pentru gri, negru, maro sau mov.Puteți ține cont și de elementele feng shui, despre care găsiți la o simplă căutare google informații din belșug pentru fiecare cameră a casei în parte.

De asemenea, calitatea mobilierului de bucătărie este foarte importantă. Veți muta, lovi și freca multe colțuri, iar aerul din bucătărie este de multe ori umed de la aburi, se stropește cu diverse substanțe și dacă aveți mobilier din materiale mai slabe cum ar fi PAL (având o densitate mai mică, rezistă mai prost la solicitări repetate, ține mai slab șuruburile și cuiele și suportă greutăți mai mici), acesta se va deteriora, umfla și dezilipi în timp.

Nu în ultimul rând, dacă credeți că veți locui un timp îndelungat în noua locuință, recomandarea, mai ales pentru bucătărie (dar și pentru biblioteca din sufragerie) este să alegeți o mobilă făcută special la comandă. Astfel, fiecare centimentru de spațiu va fi folosit într-un mod eficient și nu vă va incomoda sau crea probleme pe termen lung.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE