Home / Religie / Nașterea Domnului vestită de copiii din Parohia Delenii

Nașterea Domnului vestită de copiii din Parohia Delenii

Cu prilejul slăvitului Praznic al Nașterii Domnului, Parohia Delenii, Protopopiatul Târnăveni,  a găzduit duminică, 23 decembrie un eveniment cultural-religios , protagoniști fiind copiii din cuprinsul parohiei. După oficierea Sfintei Liturghii, aceștia au vestit bucuria Nașterii Mântuitorului, rostind numeroase poezii, colinde și cântece de iarnă. Prin glasurile lor blânde și inocente, tinerii învățăcei au oferit celor prezenți clipe de emoție și de bucurie, fiind răsplătiți, la final, cu daruri alese.

Inițiativa activității  aparține parohiei Delenii, precum și doamnei educatoare Camelia Madac, manifestarea urmărind, pe de o parte, răspândirea veștii celei bune a Nașterii Domnului și a necesității de a acorda importanța cuvenită acestei mari sărbători, iar, pe de altă parte, păstrarea vie a datinii colindului strămoșesc și a portului popular. De asemenea, activitățile cuprinse în parteneriatul școală-biserică își propun integrarea copiilor în atmosfera religioasă spre a deveni cunoscători și trăitori ai dragostei lui Dumnezeu.

Manifestarea a marcat încheierea programului bogat pe care copiii din parohia Delenii l-au desfășurat pe parcursul lunii decembrie în vederea pregătirii pentru întâmpinarea sărbătorii Crăciunului, respectiv: participarea la Festivalul-concurs de colinde „Hristos Se naște, măriți-L!”, ediția a V-a, organizat în biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Târnăveni, și vestirea Nașterii Domnului prin intermediul colindelor tradiționale, interpretate la instituțiile de pe raza comunei Băgaciu (Primăria comunei Băgaciu, Școala Gimnazială Băgaciu, S.N.G.N. Romgaz S.A., filiala Delenii) și la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, unde, în prezența Părintelui Arhiepiscop Irineu, elevii din cuprinsul parohiei au vestit cu multă emoție și evlavie bucuria Nașterii Mântuitorului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centenarul Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920 – 4 iunie 2020)

Patriarhia Română anunță, printr-un comunicat de presă, măsurile luate pentru marcarea Centenarului Tratatului de la Trianon …