Home / Reghin / Proiecte de arhitectură gratuite pentru reghineni

Proiecte de arhitectură gratuite pentru reghineni

Arhitecții reghineni vin în sprijinul proprietarilor de clădiri din zona istorică protejată  a municipiului Reghin cu trei proiecte de arhitectură gratuite, oferite de Ordinul Arhitecților din România – filiala Mureș, cu sprijinul arhitecților reghineni.

„Toate inițiativele de construire din zona istorică protejată necesită autorizație de construire, indiferent dacă este vorba de lucrări de întreținere curentă, zugrăvire sau reparații. Rolul autorizației este de a asigura toți cetățenii, că, prin intervenția asupra construcțiilor, acest caracter de zonă istorică este păstrat. Din păcate multe clădiri din zona istorică protejată a Reghinului au fost distruse prin intervenții de reparații greșite, fără consultarea specialiștilor. Ordinul Arhitecților din România – Filiala Mureș dorește să sprijine demersul reabilitărilor corespunzătoare astfel: proprietarii de clădiri din zona istorică protejată  a municipiului Reghin  pot aplica aici, până la data de 31 decembrie 2018, pentru a participa la selecția pentru un proiect GRATUIT de arhitectură în vederea autorizării intervențiilor asupra fațadei, serviciu oferit de arhitecți cu drept de semnătură”, au precizat inițiatorii proiectului.

În data de 10 ianuarie 2019 vor fi desemnați 3 beneficiari câștigători ai acestui serviciu. Proprietarii vor fi anunțați pe pagina www.patrimoniu.tinutulreghinului.ro și vor fi contactați telefonic sau prin e-mail. Înaintea începerii serviciului,  beneficiarul și arhitectul vor semna un contract de proiectare.

Doritorii se pot înscrie  până la data de 31 ianuarie 2019 pentru a participa la selecția fațadei care va beneficia de proiectul gratuit de autorizare, inclusiv asistență de specialitate gratuită. 3 câștigători ai acestui serviciu vor fi desemnați în data de 10 februarie 2019, pe pagina www.patrimoniu.tinutulreghinului.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

SPECIAL. Florin Piersic jr. și Alex Bogdan, în dialog cu tinerii mureșeni

Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș va găzdui miercuri, 1 decembrie, cu ocazia …