Home / Slider / Aproape 5.000 de materiale pirotehnice confiscate de poliţişti!

Aproape 5.000 de materiale pirotehnice confiscate de poliţişti!

Distribuie

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat, în perioada 1-27 decembrie, pe raza mai multor localităţi din judeţul Mureş, respectiv în localităţile Târgu-Mureş, Târnăveni şi Zau de Câmpie, pentru identificarea persoanelor neautorizate care deţin, în scop de comercializare, obiecte pirotehnice din categoriile F2 şi F3, respectiv produse destinate doar societăţilor autorizate.

Operaţiunea „Foc de artificii”

Activităţile desfăşurate se înscriu în cadrul Planului de acţiune „Foc de artificii 2018/2019”, privind operaţiunile cu articole pirotehnice.

„Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul subunităţilor de poliţie, au fost identificate opt persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani, care deţineau, în vederea comercializării, 4.668 de materiale pirotehnice din categoria F2. Având în vedere că aceste materiale pirotehnice fac parte din categoria celor interzise a fi deţinute de către persoanele fizice, ele prezentând un grad ridicat de risc pentru persoanele neautorizate, respectiv pentru cele care nu au calificarea de pirotehnician, poliţiştii le-au ridicat în vederea confiscării. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice, deţinere şi folosire ilegală de materiale pirotehnice şi deţinere şi comercializare de materiale pirotehnice, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive. La acţiuni au participat şi jandarmi”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Ce prevede legislaţia

În conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Persoanele neautorizate pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria FI, în care sunt incluse obiectele pirotehnice care prezintă un risc foarte scăzut, un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse. Acestea pot fi achiziţionate doar de la  persoanele autorizate, fiind inscripţionate cu „F1”. Din această categorie nu fac parte petardele.

„În aceasta perioadă, se recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.