Baschetbaliștii rămân conectați Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Baschetbaliștii rămân conectați

Singura echipă mureșeană care mai susține jocuri oficiale în perioada sărbătorilor de iarnă este cea de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Târgu-Mureș. Echipa pregătită de George Trif, supervizată de directorul coordonator al secției de baschet Szászgáspár Barnabás va încheia anul cu un joc în deplasare. Acesta îl vor susține sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 17.00, la Miercurea Ciuc, în compania formației CSM VSKC din localitate. Victoria nu ar trebui să constituie o problemă pentru formația mureșeană, aflată pe locul secund în seria valorică C, cu același număr de înfrângeri ca și liderul Phoenix Galați.

 

Suta, devenită obișnuință

Partida de la Miercurea Ciuc este a cincea din cadrul fazei a doua a Ligii Naționale, a XV-a a ediției. Mureșenii se află pe locul secund din două motive. Principala adversară, echipa din Galați a susținut deja jocul din această etapă, dar are și avantajul jocului direct, pe care l-au câștigat la diferență de un coș. S-au întâlnit în chiar prima etapă a sezonului și fiecare s-a impus pe teren propriu. Mureșenii au învins în tur cu 93-88, dar au cedat cu 89-96 la Galați. Au fost două din puținele partide în care mureșenii nu au reușit să atingă „suta”. Acestea au fost în total șase la număr, celelalte patru fiind înregistrate în jocuri susținute în deplasare, dar încheiate cu victorii. CSM a reușit să atingă acest „barem” în opt întâlniri, având cel mai bun coșaveraj în grupă, cu 1427-974. Jocul din tur cu harghitenii s-a încheiat 110-79, cu toate cele patru sferturi câștigate de către mureșeni și primele sferturi ale ambelor reprize cu cel puțin 30 de puncte înscrise. Era dealtfel primul joc de pe teren propriu în care mureșenii au realizat suta în timp regulamentar, deoarece victoria cu 106-95 din jocul precedent cu CSM Focșani a fost reușită după prelingiri.

 

Angajată pe două fronturi

După încheierea primei faze deoarece, în calitate de club nou înființat, CSM nu are dreptul de a participa în faza a doua în turneul play off pentru locurile 1-8 al Ligii Naționale, formația mureșeană își păstrează „tonusul” și pregătește echipa pentru sezonul următor. În paralel, și-au asigurat prezența în faza a treia a Cupei României, unde nu mai au această restricție. După ce au eliminat cu duble victorii colegele de grupă Phoenix Galați și CSM Focșani, mureșenii vor întâlni în faza următoare o echipă din prima grupă valorică, SCM U Pitești. Fazele din cadrul Cupei României au reguli diferite referitoare la componența lotului, cu numărul jucătorilor străini, dar și a celor autohtoni, cu diverse limite de vârstă de la o fază la alta. În această fază participă ocupantele locurilor 5-8 din prima grupă valorică și cele patru calificate din eșaloanele inferioare, iar câștigătoarele dublelor se vor confrunta în „sferturi” cu primele patru clasate din grupa A. Jocurile din faza a treia vor avea loc în 30 ianuarie și 6 februarie, mureșenii fiind gazde în jocul tur. Înaintea acestor întâlniri, formația mureșeană va mai susține alte partide în cadrul campionatului. Primul joc din anul 2019 va avea loc pe teren propriu, cu Rapid București, care se va disputa sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 18.00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE