Home / Cultură / FOTO: Nașterea Domnului, sărbătorită prin colinde de credincioșii din Aluniș

FOTO: Nașterea Domnului, sărbătorită prin colinde de credincioșii din Aluniș

Joi, 27 decembrie, în zi de aleasă sărbătoare, Sfântul Apostol Întâiul Mucenic şi Arhimandrid Ştefan, credincioșii ortodocși din Aluniș au avut parte, la biserica din localitate, păstorită de părintele Eugen Doroftei, de un frumos program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale ”Palka Attila” și de grupul vocal din Idicel, coordonat de rapsodul popular Rafila Moldovan.

Spiritul Crăciunului adus de elevi

Au adus spiritul sărbătorii Nașterii Domnului  elevii claselor I-IV, învățătoare Monica Demeter și elevii claselor V-VIII, profesoară Ana Panga, acompaniați la pian de Denis Panga.

„Până în acest an, grupurile de copii de la școala gimnazială din Aluniș, atât la Paști cât și la Crăciun,  au desfășurat diferite  activități, fie conduse de mine, fie de învățători și profesori. Este primul an în care ne-am bucurat de prezența corului din Idicel condus de rapsodul popular Rafila Moldovan, care, împreună cu ansamblul domniei sale, ne-a bucurat aceste zile de sărbătoare a Nașterii Domnului. Contează foarte mult pentru cei mici să simtă spiritul Crăciunului, dar trist este faptul că, copiii din ziua de azi nu mai sunt în biserică, și greu să înfiripezi în inima lor un obicei, sau să ducă mai departe acest obicei.  Este o mare bucurie pentru noi în această zi de sărbătoare, mai ales pentru cei ai bisericii, un asemenea lucru, de ducere mai departe a obiceiurilor și a tradițiilor cât să poate”, ne-a declarat părintele paroh Eugen Doroftei, Biserica Ortodoxă Aluniș.

Rafila Moldovan, drag pentru colindele vechi

Grupul vocal folcloric din Idicel a dus celor prezenți colinde vechi  cum rar se mai aud în zilele de azi, readuse la lumină cu atâta drag de cei din Idicel.

„Cu grupul sunt pentru prima dată la Aluniș, dar veneam și singură, invitată de domnul părinte. Ne place tare mult să venim aici, deoarece e tare elegant pentru oameni, pentru credincioși. Acest grup este înființat de vreo 20 de ani. Componența lui s-a mai schimbat, unui au plecat de lângă noi, dar au venit alții, inclusiv cei tineri, cum este și solista Diana Tișe, extrem de talentată. Este de loc din Deleni, dar rădăcinile sale sunt de la Idicel Pădure și Aluniș. Am cântat colinde vechi, dacă nu cei tineri le uită cu totul. Sunt colinde care nu se mai aud nicăieri. Ne plac aceste colinde, de aceea le cântăm și generațiilor mai tinere”, a precizat rapsodul popular Rafila Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

E GRAV! Situație de urgență sanitară în ”Orașul Trandafirilor” din cauza gunoaielor neridicate și a șobolanilor!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri, 11 iunie, într-o ședință de îndată, …