Aproape 8.000 de proiecte înscrise în Start-Up Nation la doar două zile după lansare Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

Aproape 8.000 de proiecte înscrise în Start-Up Nation la doar două zile după lansare

La doar două zile de la deschidere, pe platforma Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au fost înscrise aproape 8.000 de proiecte. Acordarea de ajutor de minimis se estimează că va fi acordată unui număr maximum 10.000 de beneficiari. Anul trecut, au fost înscrise în cele 30 de zile 19.296 de proiecte în total, deci e de așteptat ca în acest an numărul să fie mult mai mare.

Alocaţia Financiară Nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018, aprobat prin Legea nr. 2/2018 a Bugetului de Stat pe anul 2018 este de 2.000.000.000 lei.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line pe www.aippimm.ro.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face în timp real şi transparent conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile. Însă este foarte posibil ca în acest an majoritatea să aibă 100 de puncte, iar departajarea să se facă la criteriile de diferențiere.

Aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniile producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE