Niciun deces confirmat cu virus gripal în acest sezon Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 417 Vizualizări

Niciun deces confirmat cu virus gripal în acest sezon

Aproape un milion două sute de mii de persoane, respectiv 1.176.452 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal până la 23 decembrie 2018, față de 545.026 de persoane vaccinate până la finele anului precedent, informează Ministerul Sănătății printr-un comunicat publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

În aceste condiții, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost cu 2,9% mai mic față de aceeași perioadă a sezonului trecut.

”Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se focare locale în județul Brașov, și cazuri sporadice în unele județe. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 58836, cu 2.9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (60591)”, se arată în comunicatul menționat.

În săptămâna 17 – 23 decembrie 2018 s-au înregistrat la nivel național 396 cazuri de gripă clinică. De la începutul sezonului, au fost confirmate 49 cazuri de gripă, respectiv 9 cazuri cu virus AH1, 14 cazuri cu virus AH3, 25 cazuri gripă cu virus A nesubtipat și un singur caz cu virus B.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Sursa CNSCBT

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE