Explozia de pe strada Piața Armatei bagă Prefectura în ședință de urgență Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1269 Vizualizări

Explozia de pe strada Piața Armatei bagă Prefectura în ședință de urgență

În urma exploziei de azi dimineață de la parterul unui bloc de pe strada Piața Armatei din Municipiul Tîrgu Mureș, Instituția Prefectului – Județul Mureș a convocat de urgență o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Tîrgu Mureș, ai Inspectoratului Județean în Construcții Mureș, ai Agenției Județene de Plăți și Inspecții Sociale Mureș, ai Direcției de Sănătate Publică Mureș, ai furnizorilor de utilități și ai asociației de proprietari.

În urma evenimentului au fost evacuate 18 persoane, 14 adulți și 4 copii, iar o persoană a fost internată în spital cu arsuri ușoare, fiind în prezent în stare stabilă.

Din punct de vedere al Inspectoratului Județean în Construcții Mureș, care a efectuat deja două investigații la fața locului, structura de rezistență a blocului nu pare să fie afectată, iar locatarilor li s-a permis să se întoarcă în apartamente.

În prezent, este sistată alimentarea cu gaz și energie electrică.

S.C. Electrica S.A. nu a constatat afectarea instalației la nivel de palier, motiv pentru care se va relua alimentarea cu energie electrică în cel mai scurt timp.

Pentru reluarea alimentării cu gaze naturale, asociația de proprietari trebuie să solicite o revizie din partea unei firme autorizate ANRE, care va constata în ce măsură a fost afectată instalația de gaz și care vor fi pașii necesari pentru remediere.

Nici branșamentul de apă nu a fost afectat, iar furnizarea apei potabile nu a fost sistată.

Nu au fost solicitări din partea locatarilor afectați referitoare la necesitatea asigurării cazării, iar AJPIS analizează îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea de ajutoare de urgență.

Asociația de proprietari a solicitat sprijin pentru asigurarea pazei bunurilor, ținând cont de faptul că ușile afectate de deflagrație nu se mai închid.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

”Am convocat această ședință pentru ca toate autoritățile implicate să primească o informare completă asupra consecințelor acestui eveniment nefericit și pentru găsirea celor mai bune soluții astfel încât cetățenii afectați să se poată întoarce în case în cel mai scurt timp. Le-am transmis autorităților implicate să depună toate eforturile pentru urgentarea lucrărilor care trebuie efectuate la acel bloc, mai ales că urmează o perioadă cu temperaturi scăzute. Îi asigur pe locatarii afectați că vom face tot ce e posibil pentru asigurarea tuturor condițiilor de care au nevoie pentru a se întoarce în apartamente,” a declarat subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE