Home / Sport / Carierele trecătoare, prietenia veșnică
dav

Carierele trecătoare, prietenia veșnică

Distribuie

În urmă cu mai bine de patru ani, după aniversarea celor 50 de ani de la înființarea clubului ASA Târgu-Mureș, câțiva dintre foștii componenți ai clubului au decis ca în fiecare an, în data de 2 ianuarie, foștii componenți să participe la o masă festivă. Un lucru mai greu de realizat în zilele noastre, când președinți, antrenori sau jucători se află mai degrabă în trecere pe la cluburi. La data stabilirii întâlnirii, vechea ASA era istorie, noua urma să-i calce pe urme, să devină după 40 de ani și ea vicecampioană, după care să dispară la rândul ei. Foștii componenți și-au respectat însă cuvântul. Motivele sunt cele care pot fi deduse din rândurile de mai sus. Aceștia au fost și rămân, prieteniile legate sunt trainice.

La întâlnirea din acest an, organizată pentu a cincea oară consecutiv, la restaurantul China Blue, aparținând lui Mircea Ronea, fost antrenor al centrului de juniori al echipei AS Armata, au mai fost prezenți: Cornel Cacovean (fost președinte la secția de fotbal), George Ciorceri, fost jucător și antrenor, inițiatorul întrunirii, Tiberiu Petriș, fost jucător, apoi în conducere, Ilie Rus, Aurel Petra, Sólyom Csaba, Ioan Șleam, Szöllősi László, Kanyaró Attila, Florea Ispir, Carol Onuțan, Tică Varodi, Fodor János, Iuliu Hajnal, Adrian Botezan, Cristian Moldovan, Kalló Géza, Márton László, Aurel Stoica, Horațiu Cioloboc, Traian Bendorfean, Cristian Cernătescu, Gheorghe Olah, Adrian Enyedi, Darius Miclea, Romulus Miclea, Marcel Roșca, Török Csaba, Zsigmond Dénes, Aurel Pâslaru, Claudiu Șomfălean, Călin Ignat, Cristian Ignat, Cristian Porav, Cornel Kovács, Ciprian Botoșer, Ovidiu Văidean, Vilmos Stoica, Cosmin Botezan. Foști jucători, unii și antrenori, din mai multe generații. Cei mai vechi suporteri pot regăsi numele din mai toate generațiile. Au mai fost prezenți și Viorel Miclea, șoferul clubului de fotbal al vechii generații, dar și fostul voleibalist Nicu Pop,  câștigător a medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980), sau fostul handbalist Ștefan Orban, dublu campion mondial (edițiile 1970 și 1974), ambii prieteni ai lui Mircea Ronea.

Fiecare a avut multe de povestit. Așa cum aminteam la început, carierele se încheie, prieteniile adevărate pot dura o viață.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.