Home / Religie / ÎPS Irineu, de Bobotează în mijlocul credincioșilor din Târgu Mureș

ÎPS Irineu, de Bobotează în mijlocul credincioșilor din Târgu Mureș

Distribuie

Duminică, 6 ianuarie, în ziua Praznicului Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Târgu-Mureș. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ÎPS Irineu a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Înălțarea Domnului” – Catedrala mare din municipiul reședință de județ. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat, în fața Catedralei, Slujba Aghiasmei celei Mari, în prezența a numeroși credincioși mureșeni.

„La acest slăvit praznic, se cuvine să răspundem cu iubire Celui Care ne-a trecut pe noi din întuneric la lumină și ne-a făcut fii adoptivi ai lui Dumnezeu. Să-I mulțumim lui Hristos, Care, prin smerenia Sa, ne-a deschis cerul și a descoperit oamenilor Taina Sfintei Treimi. Să-I mulțumim Domnului, Care, pogorându-Se în Iordan, a sfințit firea apelor, încât Iordanul sfințit curge prin lumea noastră, iar noi toți putem gusta apa impregnată de germenii învierii. Uimiți de măreția acestui praznic împărătesc, nu putem decât să exclamăm: «Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrările Tale și nici un cuvânt nu este deajuns spre a lăuda minunile Tale»”, a spus Părintele Arhiepiscop Irineu.

Sursă: https://reintregirea.ro

 


De asemenea, verificati

Colinde pentru sănătatea lui Rareș Emanuel

Distribuie Parohia Goreni, protopopiatul Reghin a găzduit duminică, 11 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.