Share

Home / Invatamant / Centru high-tech de predare şi evaluare a studenţilor, la UMFST Târgu-Mureş

Centru high-tech de predare şi evaluare a studenţilor, la UMFST Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu-Mureş demarează, în acest an, construcţia Centrului UniX, un centru modern didactic şi de examinare a studenţilor, care va fi dotat la cele mai înalte standarde, informează www.agerpres.ro.

Investiţie de 16 milioane de lei

Rectorul UMFST Târgu-Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a precizat, pentru Agerpres, că Centrul UniX urmează să fie construit în locul fostei cantine studenţeşti, că investiţia se ridică la peste 16 milioane lei cu TVA şi se va efectua din fonduri proprii.


“Noul centru high-tech de predare şi evaluare a studenţilor va avea săli de curs, săli de seminarii, o extensie a Bibliotecii şi a Centrului de Simulare şi Abilităţi Practice. În cadrul centrului se vor realiza activităţi educaţionale şi lucrări practice folosind simulatoare medicale. Accesul studenţilor va fi controlat şi se va face cu carduri personalizate. Spaţiile moderne de învăţământ vor putea găzdui conferinţe, seminarii, simpozioane etc. Sălile de examinare vor fi dotate cu sisteme de proiecţie video DUPLEX, cu proiectoare suspendate, ecrane de proiecţie HD şi sisteme de înregistrare audio-video. Pupitrele vor fi prevăzute cu monitoare încastrate cu ajutorul unui sistem rabatabil. Amfiteatrele vor fi dotate cu panouri de comandă pentru controlul luminilor şi al echipamentelor electrice şi electronice din sală, laptopuri individuale şi microfoane încastrate în masă. Etapele de verificare şi evaluare a cunoştinţelor studenţilor şi a deprinderilor competenţelor corespunzătoare se vor face prin implementarea unei soluţii de tip Virtual Desktop Infrastructure (VDI)”, a precizat rectorul UMFST Târgu-Mureş.

Ce prevede proiectul
Potrivit proiectului, Centrul UniX va avea la subsol spaţii tehnice, un depozit de carte şi spaţii de depozitare a materialelor didactice prevăzute cu un sistem de monitorizare a temperaturii şi a umidităţii.
La parter este prevăzută recepţia, precum şi o sală de lectură cu 32 de locuri cu zonă de bibliotecă, două săli pentru simularea avansată dotate cu rampă de furnizare a gazelor medicale: oxigen, azot, dioxid de carbon, aer comprimat vacuum, două săli de pregătire a simulării şi birouri administrative.
La etaj se vor construi patru amfiteatre cu o capacitate de circa 100 de locuri fiecare, cu posibilitatea de a uni două câte două prin deplasarea peretelui mobil, o sală de examinare cu o capacitate de aproximativ 62 de locuri şi spaţii de depozitare.
Conducerea UMFST Târgu-Mureş a precizat că lucrările pentru construcţia noului centru UniX s-ar putea finaliza la sfârşitul acestui an.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cristian Chirteş (PNL): “România este unica noastră ancoră”

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a declarat duminică, 26 mai, după exercitarea dreptului de …

Share
Share