Share

Home / Administratie / Programări online la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Târgu-Mureș

Programări online la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Târgu-Mureș

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Târgu-Mureș anunţă că începând cu data de 3 ianuarie 2019, accesul cetăţenilor la ghişeul de primiri acte se poate face şi pe bază de programare online, accesând pagina de internet a Municipiului Târgu-Mureș, www. tirgumures.ro.

Potrivit informaţiilor furnizate de Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, aplicaţia trimite automat un e-mail care precizează datele rezervării online: ghişeul, ziua, ora şi documentele necesare emiterii actului de identitate.

Programul permite vizualizarea intervalelor orare care sunt disponibile, prin afișarea culorii roșii – dacă este ocupat, sau verde – liber, iar programarea online se adresează persoanelor care solicită act de identitate din următoarele motive: eliberarea primului act de identitate, eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a expirării celui anterior, eliberarea primului act de identitate ca urmare a pierderii/ furtului/ distrugerii/ deteriorării celui anterior, eliberarea primului act de identitate ca urmare a schimbării domiciliului, eliberarea primului act de identitate ca urmare a schimbării numelui/prenumelui/data/locul nașterii, eliberarea primului act de identitate ca urmare a schimbării denumirii străzilor/renumerotării imobilelor, stabilirea reşedinţei şi eliberarea cărţii de identitate provizorii pentru persoanele domiciliate în străinătate care locuiesc temporar în România.

“Pentru cererile care vizează cetăţenii care nu au avut niciodată domiciliul în România – dobândire/ redobândire cetăţenie – respectiv care solicită schimbarea domiciliului din străinătate în România nu se fac programări online, persoanele interesate urmând să se prezinte la sediul nostru”, a precizat Cosmin Blaga.

Tot pe pagina de internet a Primăriei municipiului Târgu-Mureș, www. tirgumures.ro, cetățenii au deja la dispoziție serviciul on-line pentru programarea căsătoriei și pentru transcrierea actelor de stare civilă la dobândirea/ redobândirea cetățeniei române.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Nadia Raţă (PNL), strângere de semnături pentru Klaus Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL Mureş pentru strategii politice şi comunicare, consilierul judeţean Nadia Raţă, a participat vineri, …

Share
Share