„Şcoala nevestelor” va stârni hohote de râs la Sala Mare Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

„Şcoala nevestelor” va stârni hohote de râs la Sala Mare

Spectacolul „Şcoala nevestelor” de Molière, în regia lui Cristian Juncu, având scenografia realizată de Cosmin Ardeleanu şi coregrafia semnată de Bordás Attila, este programat vineri, 11 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Național Târgu Mureș.

„Şcoala nevestelor” îi are în distribuţie pe actorii Nicu Mihoc, Ale Țifrea, Cristian Iorga, Dan Rădulescu, Anca Loghin, Csaba Ciugulitu, Ion Vântu şi Luchian Pantea.

„Şcoala nevestelor” este o satiră acidă la adresa cuplurilor în care diferenţa de vârstă depăşea limita bunului-simţ. Molière și-a pus în valoare talentul comic pentru a elabora o adevărată ştiinţă despre om şi despre viaţă, comedia interesând în special prin contrapunctul delicat şi uneori patetic dintre Arnolphe şi Agnes. Arnolphe şi-a crescut copila „de suflet” ferită de privirile oricărei alte fiinţe, vrând să şi-o păstreze pentru sine şi să fie sigur de supunerea şi fidelitatea ei. Agnes, în schimb, încearcă să scape de această soartă şi e gata să se arunce în braţele unui soţ tânăr şi frumos.

Despre „Şcoala nevestelor”, în presă

„Şcoala nevestelor, în această versiune, reprezintă nu numai replierea unui text retradus cu o fineţe care îl face să se înverzească de invidie pe orice traducător profesionist pe un spectacol îndrăcit, cu ritm şi rimă, ci şi rezultatul muncii unei echipe de artişti care şi-au activat cu generozitate resursele pentru a construi un spectacol rotund, dinamic şi care face bine şi celor de pe scenă, şi celor din sală.” (Mircea Sorin Rusu, liternet.ro)

„Şcoala nevestelor făcută de Juncu e comedia perfectă pe textul perfect (aproape că nici Molière n-a scris-o atît de bine pe cât e acum tradusă), care se ține din cuvinte și buna măsură a situațiilor, punând la colț misoginismul funciar prin nimic altceva decît vorbele potrivite spuse de actorii potriviți. E atît de bine să râzi la teatru, mai ales atunci cînd te-ai hârșit prea mult printre comédii.” (Iulia Popovici, Observator Cultural)

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului, de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE