Share

Home / Invatamant / Bogdan-Dragoş Ilieş, premiat la Gala LSRS

Bogdan-Dragoş Ilieş, premiat la Gala LSRS

Gala Studenţilor Români din Străinătate și-a derulat marți, 8 ianuarie, la București, cea de a X-a ediție, eveniment menit să promovează meritele academice și implicarea în societate a studenților și absolvenților români din străinătate.

În cadrul galei au fost decernate Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate pentru anul academic 2017-2018, printre premiați numărându-se și târgumureșeanul Bogdan-Dragoş Ilieş, care a obținut premiul special “Studentul român al anului”  grație  votului publicului, precum și o mențiune specială la categoria “Studentul român al anului pe alte continente”.
Bogdan-Dragoş Ilieş este din Târgu Mureș şi studiază la King Abdullah University of Science and Technology, aflată în Arabia Saudită. Studiile de licență le-a efectuat la University of Glasgow, Marea Britanie în domeniul chimiei medicinale, program în cadrul căruia a urmat internship-uri la BASF în Germania (4 luni), unde a sintetizat o serie de insecticide şi la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Arabia Saudită. Cel din urmă internship s-a dovedit decisiv în decizia lui de a îmbina chimia cu biologia şi i-a insuflat ambiția de a cerceta şi de a identifica noi gene care pot îmbunătăți randamentul culturilor sau de a oferi noi opțiuni in cultivarea lor. Astfel, a revenit in Arabia Saudită, tot la KAUST, unde a terminat studiile de Master în biologia plantelor.

„Multumesc foarte mult tuturor pentru sprijin.  Datorită voturilor lor  am câștigat premiul special “Studentul român al anului”  și o mențiune specială la categoria “Studentul român al anului pe alte continente”. Sunt onorat că am putut reprezenta România cu succes peste hotare și mi-am făcut țara de cinste ! Promit că nu o sa mă opresc aici”, a precizat Bogdan-Dragoş Ilieş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Competiția publică Papiu Ilarian Data Protection Moot la UMFST

Competiția Papiu Ilarian Data Protection Moot se va desfășura în 14 iunie la Facultatea de …

Share
Share