Home / Politic / Cristian Chirteş, candidat la europarlamentare

Cristian Chirteş, candidat la europarlamentare

Distribuie

Partidul Național Liberal a început noul an cu o conferință de presă organizată joi, 10 ianuarie, în care președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a ținut să discute problemele cu care se confruntă România la nivel național și internațional, care se leagă bineînțeles și de județul nostru.

Tema principală a fost lipsa bugetului de stat pe anul 2019, dar și alegerile europarlamentare din acest an, alegeri importante pentru politica românească și cea europeană.

„Din păcate, acest guvern care se autointutulează un guvern performant, nu performează deloc, nu avem nici măcar un draft de proiect de buget. Iată că Comisiile parlamentare solicită atât cei de la putere, cât și noi din opoziție, solicităm urgentarea aprobării în guvern a proiectului de buget. Din păcate artizanii bugetului sunt plecați în concedii, cei care până la urmă hotărăsc destinele României”, a spus senatorul PNL de Mureş.

Gazul, o problemă pentru o țară plină de resursa necesară

Tot Cristian Chirteş a ținut să menționeze problemele apărute în urma Ordonanței 114 și a taxei „pe lăcomie”, considerată a avea efecte în domeniul bancar și economic.

„Având  informații generale din mediul de afaceri al acestor companii, să facem o mică analiză economică cu datele disponibile pentru anul 2017 pentru societatea Electrica. Ce ar însemna aplicarea „birului” de 2% din cifra de afaceri? Cifra de afaceri a Grupului Electrica a fost în 2017 de 5,6 miliarde de lei, cu un profit net de 172 milioane lei, însemnând 3% marjă de profit net. Calculând 2% din cifra de afaceri, rezultă un „bir” suplimentar datorat  statului de 112 milioane lei, o sumă comparativă cu tot profitul societății pe 2017”, a exemplificat senatorul.

Pentru a sublinia dorința partidului de a scoate la iveală problemele guvernării actuale, Cristian Chirteș a anunțat că PNL va scoate Cartea neagră a guvernării finanțată în întregime de ei.

PNL a demarat campania anunțată anul trecut, „PNL aduce gazul român în casele românilor”, o campanie de identificare a localităților care nu au rețele de gaz, deși cetățenii și administrațiile locale își doresc acest lucru. În județul Mureș campania de informare a cetățenilor se va desfășura în 19 localități, și anume Aluniș, Apold, Beica de Jos, Bereni, Brâncovenești, Chiheru de Jos, Cozma, Deda, Eremitu, Hodac, Ibănești, Lunca Bradului, Răstolița, Rușii Munți, Saschiz, Sărățeni, Stânceni, Vătava și Viișoara, însumând peste 21.000 de locuințe. A fost determinat un șef de campanie pe fiecare localitate pentru că vor trebui depuse la fiecare primărie proiecte de hotărâre care să vizeze alimentarea cu gaz a localităților respective. Datele statistice arată că în România doar peste 30% din locuințele din România sunt racordate la gaz, în unele județe fiind doar 6-7 localități care beneficiază de gaz, în condițiile în care media europeană indică un procentaj de 80-90%.

Concurență numeroasă la europarlamentare

Senatorul este îngrijorat în privința președinției Consiliului European, somând conducerea actuală să oprească atacul la adresa statului de drept, având în vedere momentul important în care se află România la ora actuală.

În ceea ce privește candidaturile la alegerile europarlamentare, senatorul însuși și-a depus candidatura.

„Din păcate, locurile eligibile se vor stabili și în funcție de rezultatul unor organizații. Există organizații puternice, cum ar fi Alba, de unde provine un candidat europarlamentar foarte cunoscut și la nivel național și la cel regional, domnul primar Hava, fiindcă trebuie să precizăm că aceste candidaturi trebuie să urmărească regiunile. El este un primar destoinic și cu siguranță va fi un europarlamentar pe care și noi județul Mureș trebuie să îl susținem, nu putem pune pe aceeași regiune mai mulți candidați pe locurile eligibile”, a spus senatorul Cristian Chirteș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.