Grădinițe construite pe bani europeni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 491 Vizualizări

Grădinițe construite pe bani europeni

Proiectul „Reforma Educaţiei Timpurii”, cofinanțat de Guvernul României şi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a fost anunțat zilele trecute de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. Ioan Macarie, a subliniat că nu este pentru prima data când Ministerul Educației lansează astfel de proiecte.

Potrivit acestuia, în județul Mureș este nevoie de construcția urgentă a cel puțin șase grădinițe.

”Am identificat trei locații în Târgu-Mureș, în regim de urgență, pentru cartierul Tudor, Unirii și pentru Dâmbul Pietros, unde sperăm că se vor găsi soluții, pentru că într-adevăr și în cartierul Dâmbu, de exemplu, este o populație școlară numeroasă. O altă grădiniță ar mai fi necesară și în Târnăveni. Apoi, cu precădere acolo unde sunt și clădiri retrocedate, de exemplu la Petelea și la Batoș, acolo primăriile au reușit să cumpere spațiile respective și deja sunt asigurate condiții optime pentru a fi transformate”, a asigurat prof. Ioan Macarie.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a mai apus că în județ au fost inaugurate în toamna anului trecut două noi grădinițe, în comunele Nazna și Sărmașu, iar altele sunt în construcții avansate în cartierul Unirii din Târgu-Mureș și în comunele Deda, Adămuș și Gănești. Unitățile vor fi date în folosință începând cu luna septembrie a acestui an.

Menționăm că Ministerul Educației Naționale a mai anunțat că în acest an, 3.400 de unităţi de învăţământ preuniversitar din întreaga țară vor fi reabilitate în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

V. OANCEA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE