Share

Home / Cultură / Mihai Eminescu va fi omagiat la Târgu Mureș de Ziua Culturii Naționale
Statuia lui Mihai Eminescu, la evenimentul omagial din 2018 (Foto: Andrei Vornicu)

Mihai Eminescu va fi omagiat la Târgu Mureș de Ziua Culturii Naționale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria municipiului Tîrgu Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş invită oamenii de cultură, elevii şi dascălii învăţământului mureşean marţi, 15 ianuarie, la sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi omagierea poetului Mihai Eminescu, la 169 de ani de la naşterea sa.

Evenimentul, desfăşurat sub genericul „La steaua…”, va debuta la ora 17.30 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit poetul în drumul său spre Blaj. Evenimentul va continua, începând cu ora 18.00, la statuia lui Mihai Eminescu din parcul aflat în fața Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu Mureş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi Placheta Eminescu, de Ziua Culturii Naţionale, unor personalităţi ale judeţului Mureş care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic: domnul profesor Dimitrie Poptămaş, doamna profesor dr. Mariana Gorczyca, doamna profesor Corina Tărnăveanu și doamna profesor Zoe Pârâianu.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Oferta educațională a Liceului „Tehnologic Aurel Perșu” – Târgul de Arte și Meserii, 28 mai

Primăria Târgu Mureș, în colaborare cu Universitatea Cultural Științifică și Inspectoratul Școlar Județean, vor organiza …

Share
Share