Studenți mureșeni premiați la Gala Studenților Români din Străinătate Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1008 Vizualizări

Studenți mureșeni premiați la Gala Studenților Români din Străinătate

Gala Studenților Români din Străinătate este un eveniment dedicat recunoașterii și promovării meritelor studenților și absolvenților români din întreaga lume, care anual distinge cei mai buni tineri în urma unei jurizări riguroase.

Cea de-a zecea ediție a evenimentului care a avut loc în 8 ianuarie, în Aula Universității Politehnice din București, a reunit studenți și absolvenți români, membri ai comunității academice din țară și străinătate, precum și personalități din diverse domenii de activitate, fiind prezenți atât Raed Arafat, cât și ministrul învățământului. Premiile au fost acordate pe diverse categorii, de la studenți români pe diverse continente, la Erasmus sau post-universitar.

 

Trei studenți mureșeni premiați

Anul acesta, studenții târgumureșeni au fost în fruntea topurilor la gala de premiere. Premiul Studentul anului în România a fost câștigat de Ioana Marcela Brînzac, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, premiul de popularitate, din voturile de pe Facebook, a fost câștigat de Bogdan Dragoș Ilieș, iar Mențiunea Specială pentru Excelență pentru categoria Erasmus a fost câștigat de Bianca-Adelina Florea.

Ioana Brînzac

Originară din Botoșani, Ioana Brînzac este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, promoția 2016, și proaspătă absolventă a Masterului de Cercetare Științifică Medico-farmaceutică, promoția 2018. I-au plăcut întotdeauna copiii și de aceea a ales Pediatria la rezidențiat. Voluntariatul din timpul studiilor a ajutat-o la dezvoltarea abilităților de comunicare și organizare, abilități necesare meseriei de medic. De asemenea, atât în timpul studenției, cât și în timpul rezidențiatului, sub îndrumarea profesorilor și alături de colegi, a publicat mai multe lucrări științifice. Participarea la diferite conferințe din domeniul medical au ajutat-o la crearea unor legături profesionale, conturându-i o gândire medicală bazată pe dovezi și au ajutat-o cu siguranță la câștigarea acestui premiu.

Bianca Florea

Multă muncă și dedicație

Târgumureșeanca Bianca Florea este absolventă a Colegiului Național „Alexandu Papiu Ilarian”, promoția 2015, și cu toate că putea alege orice facultate din Europa, a ales să facă dreptul în România, la o facultate de drept afiliată Sorbonei, pentru a putea fi la curent cu legislația din țară.  „A fost o alegere foarte bună, însă este greu. Cine se străduiește, răzbește și cred că ea este pe drumul cel bun. Erasmusul în Paris a impulsionat-o, atât premiul cât și faptul că a fost selectată, pentru că a fost o concurență foarte mare, iar facultatea nu trimite pe oricine, ci oameni care să le facă cinste, bine pregătiți”, a spus mama fetei, Lenuța Florea Bun.

Pentru alegerea câștigătorilor, au contat atât realizările academice, cât și activitatea extracuriculară. Bianca și-a petrecut toată vara la Parlamentul European și la Curtea de Justiție de la Luxemburg, într-un internship, și a fost admisă la un concurs internațional de drept care se va desfășura la Hong-Kong.

„Fiica mea, inițial ea fiind studentă la Facultatea de Drept din București afiliată a Sorbonei, a vrut să participe ca student român în străinătate, însă și-a dat seama că s-ar potrivi mai mult student Erasmus, ea fiind plecată anul trecut într-o mobilitate Erasmus tocmai la Sorbona la Paris. Aceasta de altfel a fost și prima ei opțiune, putea să aplice la orice facultate din Europa, însă a ales Sorbona să învețe. Într-adevăr, a fost foarte greu, dar a fost de succes. A câștigat prin muncă și perseverență”, a punctat Lenuța Florea Bun.

Primele aprecieri au venit din partea facultății, ea fiind o studentă foarte bună, fiind urmate tocmai de această gală unde din foarte mulți aplicanți au fost selectați pe categoria Erasmus doar 9 studenți, doi fiind câștigători.

Gala Studenților Români din Străinătate, pe lângă meritul de a promova excelența, este un bun prilej pentru toți cei interesați de studiile universitare și post-universitare în străinătate ori pentru angajatorii din România să se întâlnească și să discute cu studenții și absolvenții români din străinătate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE