Share

Home / Cultură / „Tonitza, imagini ale copilăriei”, o expoziție inedită la Târgu-Mureș

„Tonitza, imagini ale copilăriei”, o expoziție inedită la Târgu-Mureș

Lucrarea nou-achiziționată de Muzeul Județean Mureș, „Odaia copiilor” de Nicolae Tonitza, reprezintă startul într-o viitoare expoziție pe care muzeul își dorește să o deschidă la începutul lunii martie, și anume „Tonitza, imagini ale copilăriei”. Expoziția va face parte dintr-un ciclu de expoziții temporare unde vor fi expuse lucrările care nu au putut fi scoase la iveală până acum.

„Va fi o expoziție inedită ce va cuprinde nu doar lucrări de pictură și sculptură, nu doar lucrări ale lui Tonitza, dar am încercat și ne străduim să aducem cât mai multe lucrări pe această temă a copilăriei și ale altor artiști care au cochetat cu ea din perioada interbelică. Va conține jucării de epocă, va conține costume de copii din mediul rural, mediul urban, va fi foarte bine documentată cu fotografii, cu diferite documente inedite. Am încercat să concepem din mai multe puncte de vedere, nu doar o expunere clasică a unor lucrări dedicate unui artist”, a spus istoricul de artă Cora Fodor în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat în 11 ianuarie la Palatul Culturii.

Valoarea aproximativă a acestei expoziții va fi de 20.000 euro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs de creație literară dedicat lui Serafim Duicu

Fundația ”Școala Ardeleană” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială ”Serafim Duicu” …

Share
Share