Home / Invatamant / „Lege vs. Reputaţie: 15 zile pentru elevii mureșeni”

„Lege vs. Reputaţie: 15 zile pentru elevii mureșeni”

Distribuie

Consiliul Județean al Elevilor Mureș, substructură a Consiliului Național al Elevilor şi totodată unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, apărând drepturile, nevoile și interesele elevilor mureșeni, demarează campania „Lege vs. Reputaţie: 15 zile pentru elevii mureșeni”.

Obiectivele campaniei

Prin respectiva campanie, reprezentanții elevilor atrag atenția asupra drepturilor lor, adeseori încălcate de Regulamentele de Organizare și Funcționare ale unităților de învățământ din județ, și militează pentru modificarea acestor regulamente, astfel încât toate drepturile prevăzute de către actele normative în vigoare – Statutul Elevului, Regulamentul de Organizare și Funcționare al Unităților de Învățământ Preuniversitar – să fie respectate în totalitate. Campania are în vedere verificarea tuturor Regulamentelor de Organizare și Funcționare ale liceelor din județ, iar mai apoi modificarea sau chiar eliminarea prevederilor care încalcă drepturile elevilor.

Scopul campaniei este de a rezolva o parte din problemele identificate în urma realizării Raportului privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Județean în anul școlar 2017-2018 lansat de către Consiliul Judeţean al Elevilor Mureș în luna septembrie 2018. Raportul relevă faptul că interzicerea părăsirii incintei școlii în cazul elevilor majori sau obligativitatea purtării uniformei precum și sancționarea elevilor pentru lipsa acesteia sunt practici des întâlnite la nivelul județului, cu toate că legea prevede cu totul altceva.

„Campania se va desfășura pe mai multe etape, iar recent am început prima etapă: cea de solicitare a regulamentelor liceelor prin adrese în baza Legii 544/2001. După primirea acestora, vom verifica fiecare regulament și vom transmite neregulile constatate, pentru ca acestea să fie modificate. Bineînțeles, odată cu transmiterea neregulilor, vom solicita atât decizia Consiliului de Administrație privind modificarea regulamentului, cât și noul regulament, pe care le așteptăm în termen de 15 zile, pentru a ne asigura că elevii mureșeni beneficiază de toate drepturile prevăzute. E timpul ca decidenții să înțeleagă că pentru ca actul educațional să fie eficient, este nevoie ca elevul să nu se simtă constrâns în niciun fel”, a declarat Ștefan Manea, președintele Consiliului Judeţean al Elevilor Mureş.

Campania poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Consiliului Județean al Elevilor Mureș (https://www.facebook.com/cjems).

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.