Foștii campioni vizează revenirea Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Foștii campioni vizează revenirea

Trecută și ea la CSM Târgu-Mureș, echipa de futsal cu cel mai bogat palmares din futsalul românesc (ne referim la City’us) și-a reluat pregătirile în vederea relurii campionatului. Echipa antrenată de Lucian Nicușan ocupă după disputarea turului prima poziție în clasamentul ligii secunde, cu 18 puncte, fiind urmată de Fortius 2014 Buzău, cu 15 puncte și KSE Târgu Secuiesc, cu 13 puncte. Aceasta din urmă a fost și singura echipă care a reușit să învingă liderul, 7-5 pe teren propriu, în etapa a III-a. Mureșenii vor debuta în 2019 cu partida din etapa a X-a, pe teren propriu, sâmbătă, 26 ianuarie, ora 18.30, cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe care au învins-o greu în tur, scor 8-6.

În zilele trecute echipa a participat la un turneul amical, „Cupa Benedek”, disputat în localitatea hargiteană Lăzarea, unde s-a clasat pe locul al treilea, după două fruntașe din primul eșalon. Mureșenii au pierdut partidele susținute împotriva acestora, 1-3 cu Imperial Wet Miercurea Ciuc (locul 3), 2-5 cu FK Odorheiu Secuiesc (locul 6) și s-au impus cu 5-4 în fața colegei din liga secundă, Inter Gheorgheni.

Turneul a fost câștigat de Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu trei victorii, urmată de formația din Odorheiu Secuiesc, cu două succese.
La fel ca și alte secții, pentru a-și face o strategie pentru viitor, echipa de futsal așteaptă aprobarea bugetului. „Suntem, fără a greși, cea mai puternică echipă din liga a doua și obiectivul este evident promovarea. De plecat nu va pleca nimeni, dar trebuie să ținem cont că avem lotul cu cea mai mică medie de vârstă, în jur de 22 de ani. Este greu să faci față cu un lot atât de tânăr, în prima ligă este nevoie și de experiență. Suntem în negocieri cu vreo trei jucători, dar trebuie să vedem ce posibilități vom avea după aprobarea bugetului”, ne spune antrenorul Lucian Nicușan.

 

Prima șansă la promovare

Deși diferența față de a doua clasată este de doar 3 puncte, mureșenii sunt primii favoriți la promovare. Au câștigat pe teren propriu jocul cu buzioenii cu scorul de 6-2, iar returul va avea loc în chiar ultima etapă. În cazul în care nu intervin modificări (retragerea vreunei echipe sau alte lucruri deja obișnuite în sportul românesc), prima clasată din eșalonul secund va promova direct în primul, iar a doua va susține un baraj cu ocupanta ultimului loc din primul eșalon.

Mureșenii și-au aflat miercuri și adversara din „optimile” Cupei României, care se vor disputa la începutul lunii februarie. Aceasta va fi ocupanta locului 7 din prima ligă, Futsal Poli Iași, dar data duelului nu a fost încă stabilită.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE