Fotbaliștii CSM, la final de vacanță Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Fotbaliștii CSM, la final de vacanță

Dacă majoritatea secțiilor Clubului Sportiv Municipal Târgu-Mureș și-au reluat deja activitatea, unele chiar au susținut primele jocuri oficiale, secțiile de fotbal sunt încă în vacanță. Estea dealtfel un lucru normal, ținând cont de faptul că atât echipa băieților, cât și a fetelor au pornit din ligile inferioare și vor relua campionatul abia în luna martie, dar mai ales pentru faptul că este singura ramură care își dispută competițiile în aer liber. Dacă echipele de baschet, masculin și feminin, cele feminine de handbal și volei, sau cea de futsal evoluează în sală, în bazin în cazul poloiștilor, toate au susținut jocuri oficiale sau cel puțin amicale, echipa de fotbal se va reuni abia în data de 28 ianuarie.

 

Fără schimbări majore în componență

Echipa băieților a reușit un parcurs fără niciun pas greșit în turul ediției în Liga IV Elite, nivelul cel mai înalt aflat sub patronajul Asociației Județene de Fotbal Mureș. Elevii antrenorilor Seches Carol și Constantin Lungu au obținut 13 victorii din tot atâtea etape ale turului, chiar dacă unele cu ceva emoții, dar au luat un avans de 5 și 7 puncte față de echipele care o urmează în clasament, Mureșul Luduș, respectiv Unirea Ungheni 2018. Golaverajul este unul mai mult decât grăitor în privința raportului de forțe (83-8), cu o medie peste 6 goluri înscrise pe meci, cu Victor Astafei și Viorel Ferfelea în fruntea clasamentului golgheterilor, cu 25 și 22 goluri.

Înaintea reunirii lotului, primele informații ni le furnizează antrenorul Constantin Lungu. „Schimbări importante în privința lotului nu avem de ce să facem, echipa a avut un parcurs foarte bun. Despre probleme de sănătate nu putem vorbi înaintea reunirii lotului, eventuale probleme pot apărea după ce jucătorii vor efectua vizita medicală. Până în acest moment nimeni nu și-a manifestat intenția de a pleca, dar și acest aspect îl vom cunoaște abia după reunire. Despre noutăți în lot putem spune același lucru, dar avem în vedere întărirea lotului și purtăm discuții cu câțiva jucători care evoluează în ligile superioare, în special localnici plecați după desființarea ASA”, a declarat Constantin Lungu.

Program, după buget

După reunire și efectuarea vizitei medicale este prevăzut un cantonament, dar încă nu se știe locul în care se va efectua stagiul de pregătire. Acesta va depinde de bugetul care va fi alocat. În perioada premergătoare startului în retur, prevăzut pentru data de 9 martie echipa va susține câteva jocuri de verificare, toate cu echipe din seria V din Liga III. S-au purtat deja discuții cu formațiile Avântul Reghin, AFC Odorheiu Secuiesc, AFK Miercurea Ciuc, CS Iernut și Minaur Baia Mare, dar datele de disputare și locul vor fi stabilite după definitivarea programului de pregătire.

 

 

 

 

 

Fetele, în block starturi

Pornită din ultimul ultimul eșalon a Federației Române de Fotbal, echipa feminină a CSM-ului târgumureșean a câștigat fără emoții cele cinci partide din seria III, cu un golaveraj 31-1. Mureșencele vizează promovarea în eșalonul secund, apoi în primul, acolo unde predecesoarele de la FC Municipal, ulterior ASA s-au aflat ani la rând în luptă pentru trofee, chiar cu un titlu câștigat în 2010 și două Cupe ale României, fiind în celelalte ediții clasată mereu pe locul secund, până în anul destrămării echipei. Fetele se vor reuni tot în 28 ianuarie, dar programul pentru sezonul de primăvară va fi stabilit abia în ședința din 4 februarie. „Componența lotului rămâne deocamdată aceeași, nu avem de ce să ne facem griji în privința promovării. Vom folosi vreo trei jucătoare sub formă de împrumut până la finalul sezonului, după care, pentru liga secundă vom vedea pe ce baze vom reconstrui echipa pentru a reveni acolo unde am fost ani la rând”, a precizat antrenorul echipei Seches Carol, cel care a condus echipa feminină în toți acești ani și este directorul secției de fotbal din cadrul CSM. La noutăți poate fi totuși menționată probabila revenire în luna aprilie a internaționalei Ana Maria Gorea, aflată momentan în concediu pentru creșterea copilului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE