Home / Administratie / Lucrări de proiectare pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei

Lucrări de proiectare pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei

Marţi, 15 ianuarie, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru lucrările de proiectare – etapa studii și cercetări de fundamentare – pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei în cadrul procedurii de atribuire lansată de Institutul Național al Patrimoniului, valoarea estimată a achiziției fiind de 562.127,63 lei, fără TVA.

“Componentele fortificației pentru care s-au solicitat servicii de elaborare a unor studii și cercetări de fundamentare sunt următoarele: Tronsoanele 1-6, Tronsoanele 8-18, Turnul Cojocarilor, Turnul Măcelarilor, Bastionul Cositorarilor, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Cizmarilor și Turnul Croitorilor. Procedura reprezintă primul pas dintr-un proces de restaurare inițiat de Institutul Național al Patrimoniului, care se va desfășura prin concurs internațional de soluții. Rezultatele acestei etape pregătitoare vor fundamenta tema concursului care va fi organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, pe baza Regulamentului adoptat de UNESCO și Uniunea Internațională a Arhitecților”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noile rate de incidență ale localităților din Mureș

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis marți, 24 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …