Share

Home / Administratie / Lucrări de proiectare pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei

Lucrări de proiectare pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei

Marţi, 15 ianuarie, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru lucrările de proiectare – etapa studii și cercetări de fundamentare – pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei în cadrul procedurii de atribuire lansată de Institutul Național al Patrimoniului, valoarea estimată a achiziției fiind de 562.127,63 lei, fără TVA.

“Componentele fortificației pentru care s-au solicitat servicii de elaborare a unor studii și cercetări de fundamentare sunt următoarele: Tronsoanele 1-6, Tronsoanele 8-18, Turnul Cojocarilor, Turnul Măcelarilor, Bastionul Cositorarilor, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Cizmarilor și Turnul Croitorilor. Procedura reprezintă primul pas dintr-un proces de restaurare inițiat de Institutul Național al Patrimoniului, care se va desfășura prin concurs internațional de soluții. Rezultatele acestei etape pregătitoare vor fundamenta tema concursului care va fi organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, pe baza Regulamentului adoptat de UNESCO și Uniunea Internațională a Arhitecților”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Telenovela PNL Târgu-Mureş”, la un nou episod. Ervin Molnar, mesaj acid către consilierii excluşi

Preşedintele PNL Târgu-Mureş, consilierul judeţean Ervin Molnar, a reacţionat la anunţul făcut marţi, 19 februarie, …

Share
Share