150 de proiecte pentru Livezeni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

150 de proiecte pentru Livezeni

Campania “150 de proiecte pentru Livezeni” vizează 150 de familii care trăiesc în condiții precare, afectate sau aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Astfel, ca o completare a programului „Construim Viitorul”, în cadrul proiectului “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și marginalizării în Livezeni”, inițiat de Primăria Comunei Livezeni, alături de partenerii săi Școala Gimnazială “Benedek Elek”, Asociația pentru Inovare Socială, Fundația Creștină Rhema și Unic Sports, 150 de locuințe din Livezeni vor fi reabilitate. Extinderea și reabilitarea vor fi realizate cu materiale ecologice, cu măsuri de prevenție pentru scăpările de energie termică, cu planuri de izolație termică, cu măsuri de reducere a costurilor și consumului de resurse.

În ultimii ani, satul Livezeni a suferit, prin procesele demografice înregistrate, o polarizare puternică. Creșterea numărului populației foarte sărace de etnie romă a dus la o creștere a numărului de locuințe construite fără autorizații și în condiţii precare.

Situațiile locative ale comunității sunt diverse, ca de exemplu: nu au acte de proprietate, casa fiind pe un teren cesionat de primărie; locuința include două încăperi (bucătărie și locul în care se doarme); mobilierul este insuficient, se doarme pe jos, pe paturi improvizate, cu saltele luate din gunoi și paturi improvizate din fân sau paie; nu există utilități, curentul electric este improvizat ilegal; nu există fântână sau gaze, încălzirea se face prin soba de gătit; nu exista o ordine clară a modului în care se împart cele două încăperi între membrii familiei.

Cercetarea realizată în cadrul proiectului a pus în evidență capacitatea limitată a membrilor comunității de a asigura cheltuielile pentru reabilitarea sau extinderea locuințelor. În aceste condiții precare de locuit este foarte dificil de gestionat multi-funcţionalitatea spațiului și, de asemenea, este greu de menținut o stare optimă privind igiena. Condiţiile sunt improprii menținerii sănătății familiei, dezvoltării optime a copiilor, susținerii capacității de învățare a acestora și de ocupare a grupului țintă.

În acest context, obiectivul general al proiectului “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” vizează diminuarea fenomenului de excluziune socială și sărăcie în comunitatea marginalizată din comuna Livezeni, județul Mureș, prin furnizarea de măsuri integrate de sprijin și asistență pentru 150 de gospodării, respectiv 600 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din care cel puţin 36% femei și 70% persoane de etnie romă. Acest obiectiv se va realiza prin furnizarea de servicii integrate de creștere a accesului și a participării la educație, sprijin pentru accesul și menținerea pe piața muncii, susținerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale și sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit, asistență juridică pentru reglementarea actelor, care se adresează membrilor comunității marginalizate din comuna Livezeni.

Cu această ocazie, sunt invitați să se implice în Campania “150 de proiecte pentru Livezeni” atât beneficiarii, cât și restul comunităţii din Livezeni, oficialitățile locale, stakeholderii mureșeni, studenți ai facultăților de arhitectură, construcții și inginerie.

Dincolo de materiale și utilaje, echipe de constructori, coordonatori de șantier, este necesar și un plan de fezabilitate extrem de bine pus la punct, pentru a gestiona  într-un mod cât se poate de eficient resursele financiare disponibile.

Acest plan este o provocare lansată către viitorii specialiști în domeniu, este o oportunitate pentru aceştia de a debuta atât în programele de responsabilitate socială, cât și în cariera proprie. S-au primit semnale pozitive din partea câtorva universități din țară, ceea ce îi responsabilizează pe toți cei implicaţi în proiect pentru o și mai mare mobilizare locală.

În continuare, sunt invitați să se alăture campaniei persoane fizice, persoane juridice sau instituții publice care pot și își doresc să contribuie cu cunoștințe și abilități în folosul comunităţii. Accesează site-ul: www.vector-mures.ro sau paginile de facebook: Asociaţia de inovare sociala www.facebook.com/responsabilitate.sociala.92 sau Livezeni2020 https://www.facebook.com/vectormures/ și vino alături de noi să dăm o mână de ajutor!

(Echipa de proiect)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE