Home / Sanatate / Parc Științific şi Tehnologic în domeniul medical, al științelor vieții și al medicinei informatice, în pregătire la Târgu-Mureş

Parc Științific şi Tehnologic în domeniul medical, al științelor vieții și al medicinei informatice, în pregătire la Târgu-Mureş

Asociația LifeTech City, primul pol de competitivitate din România în domeniul medical, al științelor vieții și al medicinei informatice, a susținut în data de 17 ianuarie 2019, în sala de consiliu nr. 45 aflata la etajul 1, în incinta Primăriei Municipiului Târgu-Mures, ședința deschisă cu privire la oportunitatea constituirii Parcului Științific şi Tehnologic în domeniul medical, al științelor vieții și al medicinei informatice în Târgu-Mureş, în parteneriat între autorităţi publice, universităţi, unităţi sanitare, ONG-uri şi mediul privat de afaceri.

Asociaţia LifeTech City reuneşte în prezent 25 de membri, din care 4 instituții/autorități publice, 3 universități, 3 unități sanitare, 3 ONG-uri și 12 companii.

Un număr de 12 entități private au răspuns invitației lansate de Asociația LifeTech City și au transmis scrisorile de intenție solicitate.

Punctele înscrise pe agenda întâlnirii au urmărit:
1. Prezentarea Asociației LifeTech City;
2. Prezentarea oportunității de finanțare Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 1- Promovarea transferului tehnologic, Prioritatea 1.1 Promovarea investițiilor în CDI, dezvoltarea de legături şi sinergii intre întreprinderi centrele de cercetare și dezvoltare și învățământul superior, Operațiunea B – Sprijinirea Parcurilor Științifice şi Tehnologice;
3. Prezentarea cadrului legislativ specific Parcurilor Științifice şi Tehnologice;
4. Prezentarea cadrului legislativ care reglementează Asociația în Participațiune;
5. Scurtă prezentare a entităților interesate de aderarea la Parcul Științific si Tehnologic;
6. Etape viitoare cu privire la solicitările de aderare primite. Comunicarea procedurii.

Companiile prezente la întâlnire vor fi contactate prin e-mail de către reprezentanții Asociației LifeTech City în următoarele zile pentru a confirma și finaliza procedura de înscriere.

Înscrierea atât în cadrul Asociației LifeTech City cât şi în cadrul Parcului Științific şi Tehnologic în domeniul medical, al științelor vieții și al medicinei informatice din Târgu-Mureş rămâne deschisă tuturor entităților interesate. Înscrierile se fac in baza unei scrisori de intenție transmise pe adresa de e-mail office@lifetechcity.ro. Scrisoarea de intenție trebuie să cuprindă numele şi prenumele reprezentantului care va participa la întâlnire, precum şi o scurtă descriere a entității interesate de aderarea la Parcul Științific şi Tehnologic.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Electrica suspendă Ghișeul de Relații cu Utilizatorii!

Luând în considerare creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus pe …