Home / Cultură / „Terminal” – prima premieră a anului la Compania Liviu Rebreanu
Imagine de la repetiții (Foto: Cristina Gânj)

„Terminal” – prima premieră a anului la Compania Liviu Rebreanu

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu Mureș a pus în vânzare biletele pentru premiera spectacolului „Terminal” (Floor covering) de Frații Presnyakov. Regia este semnată de Sorin Militaru, scenografia îi aparține Oanei Micu, iar traducerea este realizată de Mașa Dinescu.

Premiera este programată joi, 31 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Consideraţi cei mai jucaţi autori ruşi după Cehov, reputaţia lor a depăşit demult graniţele Rusiei, umorul lor negru devenind o marcă în întreaga lume, Fraţii Presnyakov ajung, în sfârşit şi la Târgu Mureş. „Terminal” (Floor covering) este una dintre primele lor piese, în care şi-au imaginat cum s-ar schimba viaţa unor oameni obişnuiţi dacă ar descoperi într-o zi un cadavru în casă. Regizorul Sorin Militaru propune publicului târgumureşean viziunea sa asupra acestui text savuros, însoţit în demersul său artistic de către scenografa Oana Micu, soud design-ul fiind semnat de Andrei Raicu. Dacă adăugăm că spectacolul îi are distribuiţi pe majoritatea actorilor Companiei Liviu Rebreanu, avem premisele unei producţii extreme de incitante.

Din distribuție fac parte actorii: Alexandru Pavel, Csaba Ciugulitu, Dan Rădulescu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Ştefan Mura, Emilia Banciu, Luchian Pantea, Bianca Fărcaş, Loredana Dascălu, Rareş Budileanu, Georgiana Ghergu, Ale Ţifrea, Nicolae Cristache, Ion Vântu, Cristian Iorga, Gabriela Bacali, Delia Bălaşa, Alexandru-Andrei Chiran, Cristina Holtzli, Eduard Marinescu, Sergiu Marocico, Laura Mihalache, Liviu Pancu și Tiberius Vasiniuc.

Pentru această premieră pot fi utilizate Abonamentele de Premieră Vasile Vasiliu. Abonamentul este cu locuri prestabilite și este valabil la patru premiere la Sala Mare ale Companiei Liviu Rebreanu, din Stagiunea 2018-2019. Prețul unui asemenea abonament este de 140 de lei în condițiile în care costul unui bilet de premieră la liber este de 60 lei.

În această stagiune, Compania Liviu Rebreanu mai are programate la Sala Mare premierele „Terminal” de Frații Presniakov, regia Sorin Militaru, D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, regia Adrian Iclenzan, „Nu mă uita” de Laurent Schuh și „Trei femei” înalte de Edward Albee, regia Alexandru Dabija.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului, de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concert cameral în curtea Bibliotecii Teleki

Curtea Bibliotecii Teleki (Str.Bolyai nr.17) va găzdui în această seară (ora 19) recitalul susținut de …