Share

Home / Business / Preţul energiei cu livrare sâmbăta creşte din nou

Preţul energiei cu livrare sâmbăta creşte din nou

Preţul energiei cu livrare sâmbătă creşte din nou la nivelul maxim de 650 de lei pe MWh, care a mai fost atins joi, România fiind în continuare cea mai scumpă piaţă din regiune, potrivit datelor postate pe site-ul OPCOM şi analizate de Agerpres.
Astfel, energia cu livrare sâmbătă are pe piaţa spot o medie zilnică de 390 de lei pe MWh, în creştere faţă de vineri, când era de 375 lei pe MWh. Aceasta deşi în zilele de week-end consumul de electricitate şi preţurile sunt de regulă mai mici decât în timpul săptâmânii.
Preţul maxim, de 650 de lei pe MWh, se va înregistra în două intervale orare de vârf de consum, respectiv între orele 17.00 – 18.00 şi 18.00 – 19.00. Acest preţ, care a mai fost atins şi joi, nu a mai fost depăşit din februarie 2017, când s-a înregistrat nivelul istoric de 680 de lei pe MWh.
În regiune, România are de departe cele mai mari preţuri, mai ales în orele de vârf de consum.
Astfel, ca medie zilnică, preţul în România este de 83,26 euro pe MWh, faţă de Ungaria – 78,14 euro pe MWh, Slovacia – 59,37 euro pe MWh şi Cehia – 57,20 euro pe MWh.
În orele de vârf, în România preţul ajunge la 138 euro pe MWh, faţă de 100 de euro pe MWh în Ungaria şi 69 de euro pe MWh în Slovacia şi Cehia.
Mai mult, între orele 16.00 şi 20.00, România va importa din Ungaria o cantitate de energie egală cu capacitatea de import pe linia respectivă, adică 806 MW.

(www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Despre cum să îndopi o groapă cu electroni

De obicei îmi încep dimineţile ca orice om care se vrea informat, citind ultimile ştiri. …

Share
Share